Праве се на безброј начина. Паста у белом сосу је само један од њих који ће вас одушевити. 

Потребно је: 

  • 300 г тестенине по жељи
  • 250 мл млека
  • 30 г путера
  • 4 чена белог лука
  • 1 кашика ренданог пармезана
  • 400 мл пилећег бујона
  • 1 кашика свеже сецканог першуна
  • со, бибер

Припрема:

У тигању, на средњој ватри отопите путер. Додајте протиснути бели лук и пржите минут. Сипајте пилећи бујон и млеко, додајте тестенину, со и бибер по укусу. Кад проври, смањите ватру и кувајте повремено мешајући 20 минута, или док тестенина не омекша. Умешајте пармезан, а ако је сос превише густ, додајте још млека. Склоните с ватре, поспите першуном и по жељи пармезаном.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: