Праве се на безброј начина. Паста у белом сосу је само један од њих који ће вас одушевити.
Потребно је:
- 300 г тестенине по жељи
- 250 мл млека
- 30 г путера
- 4 чена белог лука
- 1 кашика ренданог пармезана
- 400 мл пилећег бујона
- 1 кашика свеже сецканог першуна
- со, бибер
Припрема:
У тигању, на средњој ватри отопите путер. Додајте протиснути бели лук и пржите минут. Сипајте пилећи бујон и млеко, додајте тестенину, со и бибер по укусу. Кад проври, смањите ватру и кувајте повремено мешајући 20 минута, или док тестенина не омекша. Умешајте пармезан, а ако је сос превише густ, додајте још млека. Склоните с ватре, поспите першуном и по жељи пармезаном.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)