У опцији за главну улогу је, како су писали поједини медији, било неколико глумца, а најозбиљнији конкурент Марићу за ролу Лауша био је Милош Биковић. Серија ће имати осам епизода, сценарио потписују Бојан Вулетић и Петар Михајловић (радио "Јужни ветар" оп. аут.), а режију Вулетић, који је већ радио "Породицу", која говори о хапшењу Слободана Милошевића. Премијерно ће бити приказана на Суперстар каналу.

Фото: Tанјуг/Страхиња Аћимовић

 

- Нова серија у продукцији "Фајерфлаја" под називом "Пад" настаје по мотивима књиге Жарка Лаушевића "Година прође, дан никад". Мотиви из његове књиге послужиће да опишемо једно време, почетак рата у бившој Југославији, сиромаштво и изолацију кроз трагичну судбину најпознатијег југословенског глумца. Сценарио није само преписана књига већ су сценаристи слободно интерпретирали одређене делове, обогаћујући га ликовима и догађајима који не постоје у самој аутобиографији - каже Вулетић за "Курир".

Млади редитељ је већ с Марићем сарађивао на серији "Породица", где је глумац играо Чедомира Јовановића, а сада појашњава како је дошло до нове сарадње.

Фото: Н. Скендерија

- Улогу познатог југословенског глумца који се налази на врхунцу каријере, али који сплетом трагичних околности убија два младића и рањава трећег играће наш тренутно најбољи глумац млађе генерације Милан Марић. Он је био логичан избор не само због фантастичне сарадње на серији "Породица" већ и због снажне емотивне слојевитости, коју само он може да подари овако комплексном лику - објашњава Вулетић и наглашава:

- Серија ће бити снажна посвета глуми и глумцима на овом нашем поднебљу, али ће се такође бавити темама карактеристичним за трагично време деведесетих година у бившој Југославији: Како једно трагично време утиче на судбину обичних људи? Како стваралачка, уметничка енергија може постати деструктивна и рушилачка? Шта је то што нас тера у деструкцију? То су само неке од веома комплексних и изазовних тема којима ћемо се бавити у новој серији "Пад".

Фото: Тањуг/Архива Новости

 

Глумац Жарко Лаушевић пре десет година написао је књигу "Година прође, дан никад", у којој је описао шта се све дешавало кобне ноћи 31. јула 1993. године, када је усмртио двојицу момака, а једног ранио. У јавности се од тада много пута спекулисало како ће се по овој књизи направити филм и серија, међутим, тек сада је дошао тај тренутак.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".