Без обзира на то колико је укусан сос или колико су састојци квалитетни, ако нисте добро скувани макарони или шпагете, јело неће бити укусно. Тестенина не сме да се слепи, ни да буде раскувана, јер то директно утиче на текстуру и укус јела. 

Савети за савршену тестенину:

1. Вода мора да прокључа пре него што ставите тестенину. То гарантује да ће тестенина правилно почети да се кува и неће постати гњецава.

Фото: Профимедиа

 

2. Добро посолите воду пре стављања тестенине. Со не само да побољшава укус, већ и благо мења текстуру тестенине.

3. Често мешајте тестенину на почетку кувања. Тиме спречавате да се комади слепе једни за друге.

4. Сос припремите пре или бар док се тестенина кува. Тако можете одмах да их спојите и избегнете слепљивање након кувања.

Фото: Профимедиа

 

5. Ако сос није спреман, немојте тестенину потпуно процедити. Оставите мало воде од кувања, јер та вода садржи скроб који помаже да се тестенина боље повеже са сосом.

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)