Испробајте мале кулинарске трикове захваљујући којима ће ваше шницле, батаци и остале врсте меса бити савршено припремљени – мекани, сочни и неодољиво укусни, баш као у ресторану!
Не стављајте хладно месо у тигањ
Једна од најчешћих грешака јесте печење меса одмах по вађењу из фрижидера. Месо треба да одстоји најмање сат времена на собној температури пре термичке обраде, како би се равномерно испекло. Такође, осушите месо папирним убрусом пре пржења – добићете хрскаву корицу, без сувишне масноће.
Фото: Shutterstock
Трик са сланом водом за сочност
Да би батаци и свињетина били сочни, а не суви након печења, кувари користе раствор слане воде (1 л воде + 1/4 чаше соли). Потопите месо у овај раствор и ставите га у фрижидер: 30 минута за мање комаде, 1 сат на 1 кг меса. Пре припреме, обавезно исперите и осушите убрусом.
Мање уља, више укуса
Шницле које имају слој масноће треба пржити на маснијој страни, без додавања уља. Тако ће месо бити сочније и здравије, са мање масноће у тигању.
(Најжена)
БОНУС ВИДЕО: