Врло лако и брзо се спремају, а уз њих можете пити кисло млеко или јогурт.

Потребни састојци: 

  • 250 г куваног белог меса
  • 100 г пуномасног качкаваља
  • 2 јајета
  • 2 кашике презли
  • 1 кашика брашна
  • 1 кашика киселе павлаке
  • 1 кашичица соли

Припрема:

Исецкајте бело месо, па му додајте рендани качкаваљ. Додајте со, презле, брашно, јаја и киселу павлаку. Добро измешајте виљушком. Кашиком вадите уштипке на длан посут презлама и стављајте их на тањир. У тигању загрејати уље и пржите уштипке на јачој ватри око 10 минута.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: