Једном приликом, 1994. године, пред српске читаоце стигла је информација да је Нино ухапшен после наступа у Аустрији. Текст преносимо у целости:

"Док се "крчкао" прошли број "Сабора" са Нином на насловној страни, популарни певач провео је ноћ у затвору у Линцу. Шта ли је згрешио, кад је морала полиција да га ухапси?

Фото: Јутјуб принтскрин/OFFICIELNI KANAL NINO REŠIĆ LEGENDA

 

- Имао сам заказан концерт у "Фолкхаусу" у Линцу - почео је причу Нино. - Готово све послове у Аустрији радим са организатором Чедом Лазаревићем, а помаже и његов брат Младен. Он се у Линцу повезао са господином Јовом, власником ресторана "Аркадија", који је закупио "Фолкхаус" до два сата после поноћи. Међутим, концерт је трајао само до пола дванаест. Претпостављам да је Јова очекивао да ће посетиоци концерта затим навратити у његов ресторан и направити добар пазар. Ја сам са Младеном отишао у хотел да се пресвучем и истуширам. За то време, Чеда и Јова су се посвађали око посла. Преспавао сам ноћ, и ујутро, односно, око пола један после подне желео сам да изађем из хотела. Са мном је био Младен. Око нас се у тренутку нашло десетак полицајаца, као у неком филму. Окружили су нас, са упереним оружјем. Није било нимало пријатно! Дапаче, уплашили смо се, јер нисмо знали о чему се ради.

Полицајци су Нина и Младена одвели у затвор. Сваког појединачно сместили су у ћелију, за коју певач каже да је била просторија са тоалетом. Ту је провео ноћ. Током дана добио је две кришке хлеба, неку смрдљиву саламу и чај.

Фото: Архив Борбе

 

- Све време размишљао сам зашто су ме ухапсили - наставља Нино. - Нико ми ништа није објаснио, био сам у страху!

Сутрадан око 10 ујутро дошли су по нашег певача полицајци, заједно са преводиоцем Миром. Тражили су изјаву од Нина.

- Најзад су ми испричали шта је посреди. Неспоразум је био око Чеде, Јове и њихове свађе. Испитујући узроке и поводе, дошли су до мене. Испричао сам шта знам. Онда су ми се извињавали и рекли да је нажалост таква процедура код њих. Из затвора су ме пустили око два после подне. Наравно, њихову грешку нико више није могао да исправи. А све је био само сплет несретних околности. Чеда и Младен желели су да одбране свој ниво и углед, сматрајући да су посетиоци закинути, јер је концерт раније прекинут.

Пошто се прича о Ниновом притварању брзо проширила међу нашим земљацима у Аустрији, све је занимало шта ће се ту још десити. Ипак, у тој фртутми неко је желео и да помогне нашем певачу.

- Млади колега Веса Кузмановић, који већ годинама живи и пева у Аустрији брже-боље ме је потражио, како би ми помогао ако треба. Спаковао сам брзином муње ствари у хотелу, сео код Весе у ауто и упутио се у Беч, код пријатеља. Одатле сам наставио за Београд, где ме је чекало заказано ТВ снимање. Жао ми је што сам морао да откажем концерт у Грацу и Салзбургу, али ко је могао да рачуна да ће ме у Линцу ухапсити, ни кривог, ни дужног. Чини ми се да је ова моја "тужна прича" душу дала за вашу баксуз страну. Јој, не поновило се више. Убудуће ћу морати више да пазим са ким радим послове." (Архив Борбе, Сабор, 28.11.1994.)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".