Председник Владе данас је у службеној посети Задарској жупанији.

Вечерас се у Задру осврнуо на саопштење Кабинета председника Републике Зорана Милановића, у којем се тврди да премијер и министар обране не желе да скину ознаку тајности са закључака Инспектората обране о томе да лу је начелник Главног стожера Оружаних снага РХ Роберт Храњ у свом поступању кршио Закон о одбрани, јер му - желе нанети штету.

-Неки одмарају, а неки раде. Ми који радимо смо у међувремену с америчком страном, када је ријеч о Бредлијима, борбеним возилима пешадије, договорили много бољи аранжман за Хрватску - и у финансијском смислу и у смислу опремања возила и у смислу резервних возила која ће нам бити испоручена. Следеће недеље ћемо мало детаљније известити хрватску јавност да када се те ствари озбиљно раде, онда јачамо способности хрватске војске и одбрану, изјавио је новинарима Пленковић.

Додао је како тај документ Инспектората обране, није ни Владин ни његов, него Инспектората обране.

-Још једном упућујем председника да сарађује с министром обране (Марио Баножићем). Његова констатација у писму које је упутио мени, да он више не може сарађивати с министром обране је апсолутно неприхватљива. По тој логици би сватко од нас могао рећи да с неким не може и не жели да сарађује. То није култура дијалога у Хрватској 2022. године и упућујем председника на сарадњу и разговор с министром одбране, поручио је премијер Пленковић.

Подсетио је да је пројект набавке борбених возила пешадије за Хрватску војску пројект његове прве владе 2017. године.

-Реализоваће се, финансијска средства биће осигурана, добићемо способност Хрватске војске; творница Ђуро Ђаковић специјална возила има ће посао и приходе и треће – оснажићемо партнерство са Сједињеним Државама, додао је премијер Пленковић.

На крају целодневне посете Задарској жупанији премијер је у Задру разговарао са жупаном Бранимиром Лонгином и задарским градоначелником Бранком Дукићем о пројектима који су планирани за ову годину, а који ће се реализовати уз велику Владину помоћ.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".