Према речима дежурног лекара Хитне помоћи ноћ у Београду је протекла релативно мирно.

Дежурало је 20 екипа и једна педијатријска које су обавиле укупно 103 интервенције, од којих је 12 било на јавним местима.

Синоћ у 19.46 догодила се саобраћајна несрећа на углу улица Димитрија Туцовића и Тршћанске у којој су повређене две мушке и једна женска особа.

После указане прве помоћи троје повређених су са лакшим повредама превежени у Ургентни центар.

Према речима дежурног лекара било је неколико интервенција на јавном месту због интоксикације алкохолом, а све такве случајеве екипе Хитне помоћи превозиле су до одељења токсикологије ВМА на детоксикацију.

Протекле ноћи је било 46 интерклиничких транспорта ковид пацијената у ковид болнице и шест нових случајева инфекције који су превежени на Инфективну клинику КЦС.

У великом броју су се јављали хронични пацијенти највише астматичари, кардиоваскуларни пацијенти, особе са психијатријским поремећајима и хипертензичари, али приметно већи број грађана се јављао због повишене температуре и симптома прехладе или грипа, речено је Танјугу из службе Хитне помоћи.

СОС телефон за помоћ особама које размишљају о самоубиству

Број 0800/309-309, опција 1, СОС телефон је који ради 24 сата, а на који се јављају стручњаци за спречавање самоубиства - лекари Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић"