Навикли смо да једемо класичну гибаницу кују спремају наше маме и баке, али је потребно пробати и овај необични начин спремања. 

Потребни састојци: 

  • седам кора за питу
  • 200 г сира
  • пола кесице прашка за пециво
  • 2 јајета
  • 80 мл уља

Припрема:

Уљем премажите тигањ па ставите једну кору тако да крајеви излазе преко обода тигања.  У једној посуди умутите јаја са уљем и прашком за пециво. Онда додајте измрвљен сир и све промешајте. Нанесите део фила на прву кору. Преко фила згужвајте другу кору па нанесите фил. Поступак понављајте док не утрошите сав материјал. Затим пребаците прву кору која је вирила унутар тигања, а преко ње ставите последњу кору. Гибаницу премажите остатком фила и попрскајте уљем. Поклопите и ставите на тигањ укључен на средњој температури. Пеците тако око 5 минута, па скините поклопац и опет поклопите. Пеците гибаницу све док не порумени.

Фото: Јутјуб принтскрин / дацинаа кухиња

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: