- У већини места очекује се стварање снежног покривача висине од пет до 10 центиметара. На подручју Београда после 14 часова престанак падавина. Дуваће умерен и јак северозападни ветар. Највиша температура од минус један до три степена - каже Југослав Николић, директор Републичког хидрометеоролошког завода.

У недељу, 23. јануара, слаб снег се очекује повремено у брдско-планинским пределима, али слабијег интензитета у односу на суботу. На планинама ће доћи до повећања висине снежног покривача за два до пет центиметара, док ће се у Војводини и Тимочкој Крајини задржати суво, са сунчаним интервалима.

Најнижа температура кретаће се од минус девет до минус три, у Београду око минус четири, а највиша од минус један до три, у Београду око 1 степен.

Фото: А. Ровчанин

 

 

- Током већег дела наредне седмице не очекују се значајније падавине на подручју Србије. У већини места ће бити суво са повременим сунчаним интервалима, а провејавање слабог снега биће могуће тек понегде у планинским пределима. Због прилива осетно хладнијег ваздуха из северне и североисточне Европе, у првом делу седмице очекују се умерени и јаки јутарњи мразеви, док ће дневна температура у понедељак и уторак бити мало испод нула степени, а затим у мањем порасту - додаје.

На подручју Београда јутарњи мраз биће интензитета од -10 до минус шест степени 24. и 25. јануара, на подручју Србије локално и до -15 степени, док ће у другом делу седмице мраз почети да слаби.

- Од среде до краја недеље у Београду слаб јутарњи мраз, са температуром од минус четири до нула степени, док ће на подручју Србије локално бити и мраза умереног интензитета, до минус девет степени - објашњава Николић.

Ново пролазно наоблачење са снегом очекује се крајем месеца, када је могуће повећање висине снежног покривача за пет центиметара.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".