Иако је претходно било наглашено да Новак Ђоковић неће моћи да наступи на предстојећем Ролан Гаросу уколико не буде примио вакцину, то се променило.

Пошто је Француска одлучила да направи измене у својој политици везаној за зелене сертификате, најбољи тенисер света сада потпада под "изузеће".

Наиме, људи који су у последњих шест месеци преболели ковид могу да неометано циркулишу Француском, што значи да ће Ђоковић без проблема моћи да уђе у ову земљу, узимајући у обзир да је добио позитиван тест на корону средином децембра.

 

 

То значи да барем до половине јуна важи његова "пропусница", таман док Ролан Гарос и буде потрајао у главном граду Француске. Управо то је најновија одлука француске Владе, која је потом потврђена у тамошњем националном Парламенту.

Од понедељка ће сви спортисти морати на располагању да имају такозвани "супер ковид-пасош", који се добија уколико су вакцинисани или је прошло барем 11 дана од опоравка од ковида, а не више од шест месеци од тог термина.

Турнир у Паризу почиње 22. маја, а завршава се 5. јуна.

Новак је позитиван тест на корону добио 16. децембра, а наша земља има договор са Француском, као и свим земљама Европске уније, о међусобном признавању сертификата, тако да најбољи на свету неће морати да брине око свог останка у овој држави до 16. јуна.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".