Наше баке су обожавале да спремају ванилице за разне врсте прослава, а нарочито за славу, Божић и Васкрс.
Потребно је:
- 1 јаје
- 50 г маргарина
- 100 г масти
- 100 г шећера у праху
- 300 г брашна
- на врх ножа прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
- корица лимуна по жељи
- џем за мазање
- прах шећер са ванилом за ваљање
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди пенасто умутите јаја, маст, маргарин и шећер. Онда додајте брашно и мало прашка за пециво. Развијте тесто за пола цм па вадите мале кружиће. Ређајте у плех обложен пек папиром. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Мажите џемом па спајајте по две. На крају ваљајте ванилице у прах шећер.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šta za ručak?
(Trpeza)