Наше баке су обожавале да спремају ванилице за разне врсте прослава, а нарочито за славу, Божић и Васкрс. 

Потребно је: 

  • 1 јаје
  • 50 г маргарина
  • 100 г масти
  • 100 г шећера у праху
  • 300 г брашна
  • на врх ножа прашак за пециво
  • 1 ванилин шећер
  • корица лимуна по жељи
  • џем за мазање
  • прах шећер са ванилом за ваљање

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди пенасто умутите јаја, маст, маргарин и шећер. Онда додајте брашно и мало прашка за пециво. Развијте тесто за пола цм па вадите мале кружиће. Ређајте у плех обложен пек папиром. Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Мажите џемом па спајајте по две. На крају ваљајте ванилице у прах шећер.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Šta za ručak?

 

(Trpeza) 

БОНУС ВИДЕО: