Џем за дијабетичаре је савршеног укуса, а  не утиче на шећер у крви. 

Потребно је:

  • 400 г бобичастог воћа по избору
  • 2 кашике ксилитола
  • 2 кашике сока од лимуна


Припрема

У шерпи помешајте воће, ксилитол и сок од лимуна, па промешајте и оставите да се кува, уз непрестано мешање,  на средњој температури. Кад прокључа, кувајте још десет минута, уз непрестано мешање. Смањите температуру на лагану, па кувајте још 20 минута, уз непрестано мешање, док се џем не згусне. На крају сипајте врућ џем у стерилисане тегле па поклопите. Пустите да се постепено хлади па га пребаците у фрижидер.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: