Када је дошла на свет, мајка је овој Американки дала име "Икеа", а све да би њена породица могла бесплатно да ужива у погодностима светски популарне марке.

Ипак, тинејџерка је само једном посетила њихову радњу, а због свог имена годинама је доживљавала разна исмевања.

Редовно се сусретала са разним погрдним именима, а вршњаци су је називали и "флат пацк", односно по амбалажи у којој ИКЕА пакује делове свог намештаја.

- Шокирало ме да су деца уопште знала шта је ИКЕА - рекла је она.

Када је напунила 12 година, одлучила је да изађе на крај прозивкама. Променила је име у Јасмин, које је претходно изабрао њен отац. Сада се зове Јасмин Икеа Даглас.

- Законски сам променила име. Сада сам у документима Јасмин, али моја породица је наставила да ме зове Икеа, или, тепајући, Кеа - признала је.

Данас ова 19-годишњакиња признаје како је, упркос погодностима из ИКЕЕ, њена мајка ипак пристала да девојчица промени име.

- Добијали смо од њих намјештај и играчке бесплатно - рекла је и додала како данас имају неколико њихових играчака, као и кауч.

Иако ју је коштала једног дијела живота, тинејџерка је наставила са коришћењем ствари из ИКЕЕ, а признаје и да размишља и о куповини нових ствари.