Према U.S. Department of Agriculture (УСДА), сирова пилетина у фрижидеру не би требало да стоји дуже од 2 дана – исто важи и за ћуретину. Када је термички обрађена, може да стоји један дан дуже. За било који дужи период од тога требало би је замрзнути, а онде може, кажу из УСДА, да стоји и до годину дана ако је сирова, а до 6 месеци ако је термички обрађена.
Сирову пилетину треба чувати у оригиналном паковању и замотану у један слој алуминијске фолије како не би долазила у контакт са ваздухом, а можете је и пребацити у врећице са замрзавање, само будите опрезни и испустите сав ваздух пре него што је завежете, преноси Womans Day.
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".