Ова 1 неочекивана намирница диже шећер до плафона – а нико није ни свестан, боље да је и нема у кући.
Ако пажљиво пратите унос калорија, пазите на шећер и максимално сте смањили слаткише, вероватно сте се одрекли већине омиљених чоколадних и воћних посластица.
Фото: Профимедиа, Shutterstock
Међутим, можда нисте свесни да нека слана намирница може повећати шећер у крви. А опет, док се за неку која изгледају да су слатке испоставља да заправо снижавају шећер. Чудно, зар не?
Реч је о кобасицама.
Прочитајте још
У готово свим врстама кобасица додаје се шећер како би се побољшао укус, продужио рок трајања. А исто тако и постигла жељена текстура и боја, објашњава питај.про.
Иако је количина шећера мала, његово присуство у комбинацији са осталим састојцима у кобасицама може изазвати нагли пораст шећера у крви, као и појачану жељу за додатним уносом хране.
Зато следећи пут када посегнете за кобасицама, обавезно прочитајте декларацију. Мале количине шећера које се у њој налазе можда делују безазлено, али у комбинацији са мастима и адитивима могу пореметити ону осетљиву равнотежу у телу.
Често испада да није све онако како изгледа. Док многи избегавају колаче, газиране сокове и чоколаду, права “шећерна замка” често се крије у нечему сасвим неочекиваном.
Најбоље решење? Пробајте домаћу варијанту – без скривених додатака и нема, знате шта једете и какви су састојци.
(Крстарица)