Упознајте човека који је рођен три године пре него што је основан један од најбогатијих фудбалских клубова на свету, Париз Сент Жермен и фудбалер који је професионалну каријеру започео исте године када се догодила катастрофа у Чернобиљу, 

Овај педесетчетворогодишњу фудбалер напустио је ФК Јокохаму након њеног испадања у другу лигу Јапана и придружио се клубу који игра у четвртом рангу јапанског фудбала а који тренира његов две године старији рођени брат. 

Миура је у каријери наступао за многе бразилске клубове јер је каријеру градио у земљи Самбе и фудбала да би одатле отишао у Европу где је бранио боје Динама из Загреба и италијанске Ђенове. Након играња у Европи вратио се у родни Јапан одакле се отиснуо и у Аустралији.

Миура је истинска легенда Јокохаме а занимљиво је да је прославио своје четрдесете и педесете рођендане играјући за овај клуб.

Казујоши је убедљиво најстарији активни фудбалер на свету а занимљиво је да је у јапанском професионалном фудбалу други најстарији играч млађи од њега чак 11 година. У питању је Шунсуке Накамура некадашња звезда шкотског великана Селтика.

Занимљиво је да Миура нема намеру да "окачи копачке о клин" с обзиром да је отишао само на једногодишњу позајмицу у Сузуку и да се нада повратку у Јокохаму где би поново играо у највишем рангу јапанског фудбала.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".