Ова штрудла је идеална и за славске трпезе. 

Потребни састојци: 

  • 360 г пшеничног глатког брашна
  • 200 г млевених ораха
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 150 г кристал-шећера
  • 40 мл сунцокретовог уља
  • 180 мл воде
  • мало соли

Припрема:

Сипајте кесицу квасца у 150 мл млаке воде па додајте три велике кашике шећера, онда промешајте и оставите 10 минута. У другу посуду сипајте брашно, 60 г шећера, ванилин шећер, надошао квасац и 35 мл уља. Од смесе умесите тесто, па покријте провидном фолијом и оставите 30 минута на собној температури.

Фил:

Направите фил од 200 г млевених ораха, 5 кашика шећера и 6 кашика вруће воде. Затим поделите тесто на два дела и развуците, па фил од ораха равномерно распоредите по њему. Онда умотајте штрудле па их оставите 45 минута на собној температури. Премажите штрудле уљем. Пеците их 30 минута на 180 степени. Оставите готову штрудлу да се охлади па је поспите шећером у праху и служите.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: