Кромпир салата се веома лако спрема, а врло је укусна. 

Потребно је:

  • 750 г белог кромпира
  • 350 г црвеног лука
  • 100 г црних маслина без коштица
  • За маринаду црвеног лука:
  • 200 мл белог винског сирћета
  • 15 мл сунцокретовог уља
  • 50 мл воде
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли
  • свеж першун, ситно сецкан (за декорацију)

Припрема:


Лук ољуштите па га исеците на танке тракице. У мању посуду ставите лук па додајте со и кратко промешајте. Оставите поклопљено 5 минута. Засебно помешајте сирће, уље, воду и шећер док се потпуно не раствори. Сипајте преко лука, поклопите и протресите да се маринада равномерно распореди. Оставите бар 30 минута да се укуси прожму. Оперите кромпире па их кувајте у хладној води, уз додавање соли након врења. Процедите куван кромпир па га прелијте хладном водом. Затим га ољуштите и исеците на коцкице. У једној великој посуди сједините кромпир са луком па додајте маслине. Поспите салату першуном. 

Фото: Профимдеиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: