Љубитељи ТВ серија Александра Радојичића могли су да виде у “Династији” у улози Михајла, возача и телохранитеља чувеног Блејка Карингтона, а потом у серији “Чудне љубави” која се приказивала током празника.

- Серија “Династија” је велики пројекат, а “Чудне љубави” имала је само три епизоде и зато није ишла толико по медијима и није се толико најављивала - каже Александар.

Током снимања серије “Чудне љубави” није стекао нова пријатељства, јер му је партнер био пријатељ и колега са којим је већ сарађивао.

- Супер је екипа. Ја сам радио са Јованом Јовановићем са којим сам већ имао прилике да сарађујем и са којим се и приватно дружим. Било ми је задовољство да поново радимо и проводимо време заједно. Добро се разумемо у сценама.

На питање која улога је њему више одговарала за играње, Радојичић одговара:

- Као жанр више ми одговара улога у серији “Чудне љубави”, али не бих желео да истичем једну у односу на другу, јер то не би било у реду.

У разговору за “Блиц” млади глумац открива да публику очекује представа “Заљубљени Шекспир” у режији Ане Томовић, али и ТВ формати о којима не сме да открива детаље још увек. Када су улоге које прижељкује у питању, Александар каже да је спреман за нове изазове.

- Однедавно сам члан Београдског драмског позоришта и знам отприлике шта ћу играти у позоришту и радујем се томе. Волео бих што разноврсније, наравно. Волео бих да ме натерају да копам мало дубље, да се више посветим, неки нови изазов.

Као и његовим колегама, и за Радојчића глума у позоришту носи са собом посебну емоцију због публике и њене моменталне реакције.

- Сатисфакција је и једно и друго. Углавном не волим да делим, јер све има своју драж, али наравно да је посебна драж када имате конекцију са публиком.

Не крије да су се дешавали моменти када је размишљао и био несигуран при извођењењу појединих улога.

- Да, доста пута се то десило. Да ли ће све испасти како треба не знате до самог краја, али да сам био несигуран и да сам размишљао, да. Самоуверено улазим у сваки пројекат, али просто преиспитујем се до премијере па чак и након, да ли сам добро разумео или може ли то и другачије. Позориште зато и јесте посебно, јер може да се мења. Како сазревате, отвара вам се нека нова фиока у глави, отвара вам се да нека улога коју играте већ неколико година просто нисте је гледали из тог угла и онда можете мало и да коригујете.

Александар нема проблем да усклади приватни живот са пословним, као ни са недостатком времена.

- Успевам и мислим да имам још времена и да бих могао још неке ствари ту да уденем. Ја волим активан живот. Неком са стране би то деловало као превише неких обавеза, али мени прија то. Нема увек времена колико бисте хтели у датом тренутку, али трудим се да гледам имам времена за себи драге особе.

Звезда серије “Чудне љубави” лек проналази у времену које проводи са породицом и пријатељима.

- Време са мени драгим особама је оно што ми пуни батерије. Након целог дана снимања, немам обичај да одем у кревет иако сам мртав уморан. Морам да оставим време за вољене особе - каже Радојчић који је емотивно испуњен већ дуги низ година и додаје:

- Не причам толико о тој интимној страни живота, јер мислим да нема потребе и да на тај начин чувам тај однос.

Подржаће ћерку Ају којом год професијом буде изабрала да се бави, јер како истиче њему је најбитније да она буде срећна.

- Још увек нема амбиција да се бави глумом на било који начин. Немам жељу да се бави глумом већ оним сто би је чинило срећном. Ја ћу је подржати ста год да одлучи. Ако то буде глума, ја је нећу спутавати. Моја амбиција је само да она буде срећна чиме год се буде бавила.

На питања да ли од глуме може да се живи у Србији и да ли му помаже рекламирање производа на друштвеним мрежама, Александар одговара:

- Мора доста ствари да се поклопи, да се поклопе пројекти и да то буде учестало. Људи у нашем послу морају да се баве и снимањем и позориштем и рекламом и Инстаграмом и да на тај начин просто имају константан прилив новца - каже Александар и додаје:

- То је данас јако распрострањено и време у ком ми данас живимо. Све је на продају и све је реклама. Наравно, и у томе треба имати меру и треба знати да процениш иза чега можеш да станеш, а иза чега не.

Не крије да су постојали тренуци финансијских потешкоћа када је схватио да мора имати и друге изворе новца.

- Јесам, наравно. Немам тај луксуз да размишљам само глума или ништа па да ли ћу ја имати да једем или не, јер ја ипак имам и дете. Схватио сам да морам да се бавим још неким стварима и да се покренем. Чак и када има посла, схватам да увек морам да имам и план Б.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".