Слаткиш је невероватно укусан и једноставан за ове празничне дане. 

Потребно је:

  • 1 паковање кора за розен торту (посно)
  • За први фил:
  • 1 л сојиног млека (или неког другог посног)
  • 15 кашика шећера
  • 5 кесица пудинга од ваниле
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 1 маргарин
  • 100 г посне беле чоколаде
  • За други фил:
  • 400 г посног шлага
  • За глазуру:
  • 400 мл биљне слатке павлаке

Припрема:

Ставите сојино млеко са шећером да се кува, па кад проври, додајте размућене кесице пудинга од ваниле и кесице ванилин шећера. Мешајте смесу док се не згусне, па склоните с рингле. Када се прохлади (не скроз), убаците маргарин собне температуре и посну белу чоколаду. Можете и да је отопите на пари или само да је изломите на коцкице. Кад додате све то, мутите миксером. Умутите у посебној чинији и посни шлаг. Коре за розен торту ставите на послужавник на ком ћете послужити торту. Филујте тако што ћете ставити први фил, па други фил, па следећу кору. Када потрошите сав материјал, умућеном биљном слатком павлаком украсите торту. Ставите је у фрижидер на неколико сати да се стегне, па послужите.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: