Радила је интервјуе са бројним домаћим и страним политичарима, попут Ивице Дачића, Чедомира Јовановића, Ненада Чанка, Едија Раме, Николе Груевског (Никола Груевски) и других. Од 1997. до 2011. године била је у браку с Александром Вучићем, актуелним председником Србије, некадашњим премијером, потпредседником Владе, министром одбране и министром информисања.

Образовање и каријера Ксенија Вучић (девојачки Јанковић) је рођена 1968. године у Београду. Похађала је основну школу „Даринка Павловић“ у Старом граду. Школовање је наставила у родном граду. Радила је у бројним медијима. Између осталих, била је део редакције радио „Индекса“, листа „Српска реч“, радија „Фокус“ и телевизије „Студио Б“.

Фото: Јутјуб принтскрин/ново јутро

 

Након што је родила Данила и Милицу повукла се са српске медијске сцене, а потом прешла на ТВ „Пинк“ где води емисију „Правац“. За директорку кабловског канала „Пинк 3“ је изабрана 2015. године. Може да се похвали интервјуима са многим важним личностима, попут Ведране Рудан, Николе Груевског и албанског премијера Едија Раме коме је у емисији показала три прста.

Када су је колеге новинари питали како је до тога дошло Ксенија је одговорила да се радило о спонтаној реакцији. Рама је причао о јавном показивању орла, албанског националног симбола, а Вучићева га је упитала да ли би она у центру Тиране смела да покаже три прста. Прво јој је казао да би смела, а потом и да би је он лично заштитио. Детаље разговора и најаве нових интервјуа Вучићева најчешће најављује у емисији „Ново јутро – Деа и Сарапа“.

Своје личне ставове о многим актуелним темама износи на друштвеној мрежи „Твитер“ („Тwиттер“). Неретко због тога долази у сукобе са лидерима опозиције у Србији. Тако су многи медији пренели преписку са Бошком Обрадовићем, председником опозиционе странке Двери. Наиме, Обрадовић је поставио твит у коме је оштро прокоментарисао наступ Александра Вучића на посебној седници Скупштине Србије чија је тема била Косово и Метохија.

Фото: Принтскрин

 

Он је, између осталог, председника Србије назвао „Уставорушитељем“. Ксенија се, реагујући на то, Обрадовићу обратила са „Поштовани Мозгонемаоче“, те му поручила да нико није дужан да му било шта одговара, а „посебно не на болесно-лажна питања“.

Ово је само један од „сукоба“ на тој друштвеној мрежи, а новинарка се углавном расправља с опозицијом и неистомишљеницима актуелне власти. Због тога је једни називају утицајном твритерашицом, а другим „твитер портпаролком“ бившег супруга. Ипак, поједини медији су навели да Ксенија није баш увек подржавала све што Вучић ради. Тако је један дневни лист објавио њен твит о доласку „Икее“ у Србију из марта 2012. године, где је Вучићева написала да „Икеа не отвара производне погоне, него робне куће – не доноси паре, него долази по наше“.

Приватни живот О приватном животу Ксеније Вучић зна се врло мало. То ипак, не спречава таблоиде у Србији да с времена на време пишу о њеном браку и разводу с Александром Вучићем.

„Мисију“ да јавности разоткрије ко је заиста човек који се налази на челу државе преузео је новинар Предраг Пеца Поповић, некадашњи главни уредник листова „Национал“ и „Правда“.

У својим текстовима, а нарочито у књизи Поповић износи занимљиве детаље из приватног живота Александра Вучића и његових најближих. Информације о којима он говори у јавности нико од ближих сарадника, па ни сам Вучић никада није потврдио нити демантовао. Поповић је у неколико својих текстова, као некадашњи близак сарадник Александра Вучића, навео да је Ксенија има ванбрачну ћерку Невену коју је родила 1984. године, а коју је свом супругу дуго представљала као своју сестру.

Невена је касније радила у листу „Правда“ чији је Поповић био уредник, па информације потичу још из тог периода. С обзиром на то да Ксенија врло ретко даје интервјуе, о томе како су се упознали испричао је Вучић у интервјуу сајту „Пресс Онлине“ 2010. године. Ксенија и Александар су се први пут срели 1995. године када је она водила дуел између њега и Александра Чотрића из СПО на Радио Индексу. Након тога га је замолила да интервју да и „Српској речи“, листу за кога је у то време такође радила.

Он је пристао, па су наставили да се виђају. Како је Вучић тада испричао, дуго су шетали, разговарали и једноставно се пронашли.

Фото: Катарина Михајловић

 

Он је додао да су увек једно друго задиркивали ко је учинио први корак. Венчали су се 1997. године у Новом Саду. Исте године Ксенија је родила сина Данила, а 2002. године су добили ћерку Милицу. Вучић је једном приликом изјавио да много воли своју жену и да „ни зашта на свету не би је мењао“. Додао је да је „напросто обожава“, да је веома суздржана и умерена, те да га никад не пита где иде и када се враћа.

Године 2009. Ксенији је постављена дијагноза дисекције аорте. Реч је о поремећају који  подразумева цепање крвног суда, при чему крв улази у насталу пукотину и изазива „лажни“ лумен аорте.

Након неуспешних третмана лековима она је оперисана у Паризу. Операција је, према њеним речима трајала више од десет сати, а четири дана није могла да се пробуди из коме.

Зид аорте је реконструисан, а Ксенија се успешно опоравила. С обзиром на улоге које је обављао у политичком животу Србије, брак између Александра и Ксеније Вучић је био под сталном лупом јавности. Прве сумње да више нису заједно појавиле су се 2011. године, али нико од њих, нити људи блиских Вучићу то није потврдио нити демантовао.

Две године касније су о његовом венчању са Тамаром Ђукановић, такође новинарком која је радила у Министарству вањских послова, прво известили водитељи „Менталног разгибавања“ са радија „Б92“.

Емисија је након тога укинута, што је покренуло сумње да је први потпредседник Владе Србије и дефинитивно окончао брак са Ксенијом и поново се оженио. Прву заједничку фотографију Вучића и нове супруге објавио је лист „Информер“, а Ксенија је на „Твитеру“ објавила серију постова за које се сумњало да имају везе са њеним, тада већ бившим супругом.

Пажњу београдских медија првукли су твитови: „Никада нећу одустати од онога до чега ми је истински стало.“, „Не дирај ме.“,  „Не кради моје.“, „Не уцењуј.“,  „Не потцењуј.“, „Не варај у игри.“, „Не служи се прљавштинама.

“ Новинарка после тога није у медијима помињала супруга и наставила је да држи дистанцу са колегама, али је њена подршка политици коју води Александар Вучић очита с обзиром на постове на друштвеним мрежама.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".