Девица нам помаже да пронађемо јасноћу у нашим животима и дамо рутинама неку структуру. Међутим, можда ћемо осетити неке енергетске потребе средином месеца, захваљујући љубавној планети Венери која улази у емоционалну Шкорпију и акционој планети Марс која улази у Вагу.

Наши љубавни и друштвени животи имаће приоритет када сезона Ваге крене 22. септембра, који такође обележава први дан јесени. Током последње трећине августа, ваздушна енергија Ваге помогла је да се хармонија и разумевање унесу у наше односе, али Меркур 27. септембра креће ретроградно и почеће да нас избацује из равнотеже.

Фото: Депозитфото

 

 

Дан пре него што крене ретроградно, Меркур стане, као ауто који у сред вожње крене у рикверц. Да би то било могуће прво успори, затим стане, и онда крене уназад. Тако и Меркур.

Ретроградни јесен Меркура 2021. почиње 27. септембра у знаку Ваге оријентисаном на партнерство.

Добре вести?

Ово је последњи ретроградни период Меркура 2021. године, па кад преживимо ових наредних неколико недеља, можемо да будемо мирни (у сваком случају неко време). Меркур представља планету која симболизује комуникацију, трговину, технику, електронику, затим папирологију, администрацију и уопште доношење одлуке и логично рационално размишљање, можемо да очекујемо да ће у дану када стоји, кад је стационаран, да изазове разне врсте блокада. Стане ти мозак. Стане ти ауто, лифт, блокирани компјутер или телефон, важан састанак се одлаже ...

Шта је Ретроградни Меркур

Три пута годишње планета Меркур путује уназад по небу. Када су ти периоди кажемо да је Меркур у привидном ретроградном кретању, или једноставно "ретроградан Меркур". Ово време је посебно повезано са збрком, одлагањем и фрустрацијом. Међутим, ово је одлично време за размишљање о прошлости и каже да је интуиција у тим периодима велика. Случајности могу да буду изузетне.

Шта треба да урадите када је Меркур ретроградан

Планета Меркур влада комуникацијом у свим облицима - слушањем, писањем, читањем, говором, као и активностима блиско повезаним комуницирањем, попут преговора и уговора. Зато, када је Меркур ретроградан, покушајте да останете флексибилни, стрпљиви и разумевајући, дозволите додатно време за путовања и избегнете потписивање нових уговора у које нисте сигурни.

Фото: Депозитфото

 

 

Двапут проверите одговоре на е -пошту и пријавите се са резервацијама пре него што кренете на путовање. Прегледајте пројекте и планове у овом тренутку, али сачекајте да Меркур поново буде директан да донесе коначне одлуке. Не можете да зауставите свој живот, већ планирајте унапред, направите резервне планове и будите спремни за краће осигурање и погрешну комуникацију људи.

Многи криве ретроградни Меркур за сав хаос који им се догађа у животу. Међутим, ово је добар тренутак да седнете и размислите о томе у шта  улажете своју енергију. Одвојите тренутак за размишљање. Ретроградни Меркур може да буде одлично време да направи корак уназад и поново анализира ко сте и шта радите, али уздржите се од драстичних промена све док ретроградни период не заврши.

Овај период је идеалан за:

- Ispravljanje grešaka, popravljanje sistema koji ne radi, nove verzije postojećeg, svake vrste opravki

- Prikupljanje dobrih ideja kroz razgovore, snove, knjige, meditaciju, znakove pored puta…

- Savetovanje i konsultacije

- Ponovni pokušaj nečega što ranije nije uspelo

- Meditaciju

- Idealno za planiranje odmora

- Pisanje, planiranje

- Kreće radno vreme, a više boravka u prirodi

Фото: Депозитфото

 

На кога највише утиче

Najviše utiče na Device i Blizance u podznaku jer je to njihov vladar, koji čini 80% sudbine, odnosno, životne priče. Ali utiče na sve nas jer svi imamo negde Devicu i Blizance u horoskopu, te ćemo najveći uticaj osetiti baš u toj oblasti života.

Retrogradni Merkur nam služi da dosegnemo svoju genijalnost. Kad se utišamo, približićemo se tom genijalnom delu sebe koji ima sve odgovore i sva rešenja.

Ovo je vreme kada treba da dozvolimo sebi da uđemo u mentalnu tišinu, i tu se zadržimo što duže, jer samo tada imamo šansu da napravimo kvantni skok.