Лекари су досад упозоравали да су главни симптоми коронавируса кашаљ, губитак чула мириса и укуса и повишена телесна температура. Ипак, симптоми нису исти код свих пацијаната па тако се код неких јављају симптоми који се никада не би повезали са инфекцијом ковида.

Стручњаци су дошли до сазнања да бол у уху постаје уобичајен знак инфекције омикроном. Тачније, они упозоравају да заражене особе могу имати упалу уха и то вероватно због инфекције која је дошла из носа. Због тога апелују да уколико се примети губитак слуха, вртоглавица или зујање у ушима да се одмах оде лекару. Поред бола у уху, лекари кажу да су најчешћи симптоми и кашаљ, умор и главобоља.

Такође, педијатар др Саша Милићевић рекао је недавно за Курир да се и код деце поред најчешћих симптома инфекције, а то су бол у грлу, цурење из носа и температура, ретко јављају и симптоми које никада не бисте повезали с ковидом.

Фото: Профимедиа

 

 

- То су дијареја, копривњача, али и упала ушију. Ако повишена температура преко 38 траје дуже од три дана, родитељ обавезно треба да одведе дете код лекара, али и уколико је у породици неко позитиван на ковид - казао је др Милићевић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".