На Новом гробљу окупио се велики број људи, који доносе венце и изјављују саучешће Ксенијиној деци, који су на сахрану дошли са оцем, председником Србије Александром Вучићем.

Фото: АТА имагес

 

На сахрани су многе познате личности, као и чланови породице, који су дошли да упуте последњи поздрав Ксенији, која је изненада преминула 29. јануара у 56. години.

На сахрану је дошао и Анђелко Вучић, отац председника Александра Вучића, који је у руци носио венац са натписом "Ксенији последњи поздрав од Ангелине и Бате". Са великим венцем у рукама дошао је и брат председника Андреј Вучић.

Фото: Новости

 

Испред капеле на Новом гробљу у којој породица Ксеније Вучић прима саучешћа оформила се дуга колона свих који су желели да изјаве саучешће и одају последњу пошту.

Фото: Новости

 

 

Међу првима су на сахрану дошли политичари Милован Бојић и Војислав Шешељ који се појавио у друштву својих синова.

Фото: М. Анђела, АТА имагес

 

Међу присутнима који су дошли да одају последњу почаст прерано преминулој Ксенији Вучић су многе личности из политичког и јавног живота.

Фото: М. Анђела, АТА имагес

 

 

На сахрану су стигли и бројни државни званичници председница Владе Србије Ана Брнабић, министри Синиша Мали, Ирена Вујовић, Александар Вулин, Бранислав Недимовић, Томислав Момировић, амбасадор Србије у САД Марко Ђурић, градоначелник Београда Зоран Радојичић, заменик градоначелника Београда Горан Весић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Скупштине Србије Ивица Дачић, Александар Антић, Драган Марковић Палма, Владимир Ђукановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и многе друге јавне личности...

Ковчег је изнешен из цркве, а поворка се упутила ка вечној кући новинарке.

Емотивнан опроштај Вучића од бивше супруге

Александар Вучић опростио се од прве супруге и емотивном посветом на личном Истаграм профилу:

- Хвала ти што је наша Милица данас снажна и непоколебљива девојка, наш Данило пристојан и храбар момак, хвала ти што си нашу децу васпитала да је највиша вредност бити добар човек. Хвала ти што си била мој одани пријатељ и подршка свих ових година, што си веровала и несебично давала све од себе, помагала да наша Србија и народ иду напред. Заспала си у загрљају нашег сина, верујем да си тако желела, загрљај Милице и Данила био је твој цео свет. Почивај у миру, и вечно хвала на свему - написао је Вучић.

 

 

Подсетимо, Ксенија Вучић преминула је у суботу, 29. јануара, у 56. години живота.

Фото: Новости

 

 

Ксенија Вучић (девојачко Јанковић) радила је као новинар дуже од 30 година.

Рођена је 1968. године у Београду. Похађала је основну школу "Даринка Павловић" у Старом граду. Школовање је наставила у родном граду.

Каријеру је започела на ТВ Студију Б, а последњих година је водила изузетно гледане емисије на каналима ТВ Пинк. Радила у часопису "Српска реч", радију "Фокус" и телевизији "Студио Б".

Водила је интервјуе са бројним домаћим и страним истакнутим политичарима, попут Ивице Дачића, Чедомира Јовановића, Ненада Чанка, Едија Раме, Николе Груевског и других.

Од 1997. до 2011. године била је у браку с Алексан"дром Вучићем, актуелним председником Србије, некадашњим премијером, потпредседником Владе, министром одбране и министром информисања.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".