- Убио сам је да бих могао да је поједем, признао им је тада. Испричао је како му је најдража прича у детињству била ''Ивица и Марица''. Када је постао старији, фантазије о канибализму су постале уједно и сексуалне. Маштао је о сусрету са Грејс Кели.

Са својих 23 године провалио је у стан у Токију у коме је живела млада девојка из Немачке. Носио је маску. Пре него што ју је напао, она је успела да се пробуди и да га савлада. Полицији је тада испричао како је хтео да је сексуално напаствује, а његов богати отац платио је девојци да одбаци тужбе против њега.

Стравичан злочин у Паризу

Сагава се 1977. године преселио у Париз како би студирао језике и књижевност. Имао је тада 28 година. Упознао је и спријатељио се са Рене, девојком из Холандије која га је често посећивала и давала му инструкције из немачког језика.

Међутим, 11. јуна 1981. године, док је била у његовом стану на вечери, Сагва ју је упуцао у врат.

- Размишљао сам да назовем хитну помоћ, али онда сам помислио: "Чекај, немој бити глуп. Машташ о овоме годинама, и сада се то заиста догађа!" - испричао је полицији, преноси Мирор.

Полно је општио са телом мртве девојке, након чега је појео неколико делова њеног тела. Радио је то идућа два дана, а затим је одлучио да се реши тела. Оно што је остало ставио је у два кофера и позвао такси. Кофере је оставио у једном парку. Двоје пролазника је након неког времена приметило да из кофера цури крв и позвали су полицију.

На психијатријском одељењу написао језив роман

Није дуго требало да повежу Сагаву са убиством. У истрази им је помогао и таксиста. У претресу стана пронашли су остатке тела, као и личну карту несрећне девојке. Ухапсили су га, а наредне две године био је на психијатријском посматрању.

У све се поновно уплео његов богати отац који је ангажовао најбоље адвокате да му помогну. Циљ им је био да га прогласе неурачунљивим и да се тужбе због тога одбаце.

Наредне четири године Сагава је провео у најстроже чуваном одељењу психијатријске болнице, а док је био тамо је написао и илустровао роман, причу о човеку који силује жену, а затим је поједе.

Након слободе - слава

Након неког времена је депортован натраг у Јапан на психијатријску евалуацију. Тамо су утврдили да има поремећај личности, али да је могао бити пред судом одговоран за злочин који је починио. Међутим, француске власти нису хтеле да се уплићу у то и Сагава је постао слободан човек 1986. године.

Постао је славна особа у Јапану, а чак је глумио и у порно филму у којем је глумио да једе жену. Написао је нешто мање од 20 књига и имао недељну колумну у једном јапанском часопису. Био је у неколико емисија о кувању, писао је рецензије за ресторане и продавао слике.

Сагава данас има 72 године, променио је име и живи у Токију. О њему се брине његов млађи брат, а пре неколико година имао је и мождани удар.

(Курир)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".