Реј је указао да Сједињенеим Америчким Државама Кина представља највећу претњу по дугорочну економску безбедност, чак и сада када су тензије између Русије и Украјине у центру фокуса америћке спољне политике, преноси "Гардијан".

- Када збројимо оно што видимо у нашим истрагама, од којих је преко 2.000 фокусирано на кинеску владу која покушава да украде наше информације или технологију, једноставно нема земље која представља ширу претњу нашим идејама, иновацијама и економској безбедности од Кине - казао је Реј.

Он наводи да ФБИ на сваких 12 сати покреће нове случајеве како би се пружио отпор кинеским обавештајним операцијама, напомињући да хакери кинеске владе краду више личних и корпоративних података него све друге земље заједно.

- Штета од економске шпијунаже кинеске владе није само то што њене компаније напредују на основу нелегално стечених технологија - рекао је директор ФБИ, додајући да америчке компаније и радници одлазе у "други план" због Кине, која истовремено напредује.

Кина је неколико пута одбацила оптужбе америчке владе, а портпарол кинеске амбассаде у Вашингтону је у јулу претходне године изјавио да Американци врше "неосноване нападе" и да постоје злонамерне клевете о кинеским сајбер нападима.

 

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".