Девојчица која иде у ОШ "Ђура Јакшић" у Перлезу у јучерашњем броју Курира открила је све страхоте и трауме које има након инцидента с директорком Мирјаном Секулић, а која јој је држала руку на врелом, претходно угрејаном радијатору док није почело да је пече.

Том гнусном директоркином чину претходила је побуна родитеља што у школи нема грејања, а међу онима који су се жалили што деца у учионицама седе у јакнама била је и мајка те ученице (идентитет познат редакцији Курира).

Из МУП за Курир су потврдили да је случај пријављен полицији и да су га они предали тужилаштву.

- Полиција је 26. јануара, одмах по пријави, предузела све мере и радње из своје надлежности, а о догађају је обавештено надлежно тужилаштво, које се изјаснило да им се достави извештај - кажу из полиције.

Из Основног јавног тужилаштва у Зрењанину за Курир кажу да су добили извештај од полиције и просветне инспекције.

- Тренутно се врши увид у све што је наведено као пропусти рада директорке и сходно томе ћемо се даље руководити случајем. Кад сагледамо све чињенице, утврдићемо има ли елемената кривичног дела. Ако се утврди да их има, против ње ће бити покренут кривични поступак.

Из Министарства просвете су рекли да је покрајинска просветна инспекција у складу с надлежностима извршила надзор над радом школе, с фокусом на поступак директорке према ученици, али су контролисани и други аспекти рада директорке и школе.

- У току је израда записника од стране просветних инспектора. Министарство с пажњом прати овај случај и, у зависности од тога које неправилности утврди просветна инспекција, предузеће наредне кораке. Важно је да се утврде чињенице и да се одлука донесе на основу релевантних информација, у складу с процедуром и законом. Подсетимо, Курир је у серијалу текстова о директори писао и да је она у школи славила свом сину пунолетство док су теткице морале да конобаришу, да је према наводима родитеља "муљала" с бесполатним уџбеницима, које нису добијали они који су на то имали право, као и да су у школи продавани ситни колачи, али упућивали смо и на бројне неправилности у финансијама школе из 2012. и 2016. које је увидела буџетска инспекција, а у које смо имали увид.

Директорку Секулић је редакција сваког пута позвала. У једном разговору је рекла да су подношене кривичне пријаве против ње, али да она не види ништа спорно у свом раду.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".