Јутарња температура износиће од -1 на истоку до 10 степени на северу, највиша дневна од 8 до 11 степени, према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода.

После подне на северу земље престанак падавина и постепено разведравање, док се у брдско-планинским пределима очекује прелазак кише у снег и то најпре у западним и југозападним крајевима, а крајем дана и током ноћи понегде и у нижим пределима централне и јужне Србије.

Време у Београду

И у Београду данас облачно с кишом, ветровито и хладније, јутарња температура износиће око 10, после подне у паду на 5 степени.

Дуваће умерен, повремено и јак северозападни ветар. У зони фронта локално се очекују пљускови. После подне престанак падавина, увече и постепено разведравање.

Фото: Танјуг

 

 

Временска прогноза за седам дана

Према изгледима времена за наредних седам дана, до понедељка, 14. фебруара, у уторак умерено и потпуно облачно, хладно и ветровито, на северу пре подне са сунчаним периодима, а на југозападу, југу и југоистоку местимично са слабим снегом.

Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар.

Крајем дана и током ноћи ка среди ново, пролазно наоблачење, понегде са слабим падавинама: у нижим пределима киша, у брдско- планинским снег.

Затим топлије, у среду пре подне облачно и углавном суво, после подне постепено разведравање.

У четвртак и петак претежно сунчано, са дневним температурама изнад просека за овај период године, а потом поново облачно, местимично са кишом, у вишим пределима снегом, а температура ће бити у паду.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".