Маслиново уље је тајно бјути "оружје"

Сви знамо колико је маслиново уље у италијанској култури изузетно важно, не само као неизоставан састојак у кухињи већ и у купатилу - захваљујући витамину против старења - Е, и одличним благодатима када је реч о хидратацији. Можете га користити за негу коже, попут Софије Лорен, или за негу косе како бисте јој вратили сјај. 

Фото: Профимедиа

 

 

Стрес је највећи бјути непријатељ

Опуштање и уживање је за Италијане важан део живота, а стрес обично свесно заобилазе у широком луку. Како Италијанке верују, услед стреса сви изгледају старије и уморније, зато је важно пронаћи начин да се стрес канализује. А оне то раде на најбољи могући начин - чашом омиљеног вина у врелој купки.

Нежна, мека кожа је "муст"

Хидратација је најважнија ставка на листи лепоте приоритета сваке Италијанке. Зато, оне обавезно користе изузетно хидратантне креме и, у циљу већ поменутог опуштања, готово свакодневно себе часте масажом коже од главе до пете хранљивим путерима за тело.

Фото: Депозитфото

 

 

Не бежите од Сунца

За разлику од Кореанки, које избегавају Сунце како би задржале порцелански тен, Италијанке обожавају да се сунчају. Како кажу, боре ћете свакако добити и онда зашто не бисте уживали у сунцу. Наравно, у обзир долази само право сунце, никако соларијум, а заштита коже приликом сунчања се подразумева.

Немојте слепо пратити трендове

Овде се мисли на оне трендове који дођу и прођу - они су вечни баш такви, вечни, и Италијанке их и те како прихватају. Оне верују да хидратантне и креме за сунчање никада не излазе из моде, баш као ни препознатљив парфем и руж за усне. А ту је још једно сјајно правило- оставите своје обрве на миру!

Фото: Депозитфото

 

 

Мање је више

Попут Францускиња, Италијанке такође заговарају приступ "мање је више" када је реч о шминкању. Оне дозвољавају кожу да се дише, али уз то воле да свој изглед "зачине" са мало боја - црвеним лаком за нокте или розе кармином. Али, то је сасвим довољно да изгледају дотерано и прелепо.

Пилинг од кафе је сјајна ствар за кожу

Осим маслиновог уља, Италијанке користе још један природни састојак из своје кухиње за негу коже - кафу. Помешају је са кокосовим уљем и добијају природан, делотворан пилинг који чини кожу затегнутом, хидрираном и здравом. Осим тога, овакав пилинг им такође помаже код уклањања целулита.

Фото: Депозитфото

 

 

Дозволите себи чоколаду

Италијанке радо часте себе црном чоколадом која подстиче лучење хормона захваљујући чему се осећате не само боље, већ и изгледате боље. Ипак, ни у томе не претерују.