Подсетимо, у понедељак је новинар телевизије Пинк, Младен Мијатовић, објавио информације из истраге о нестанку Матеја Периша, према којима је, наводно, млади Сплићанин са друговима, пре доласка у Београд набавио сиинтетичку дрогу, спид, као и да су то конзумирали кобне вечери пре одласка у клуб "Готик".

Такође, Мијатовић је навео није да први пут да Матеј нестане из клуба и да су се раније дешавали слични испади, када га није било по 15 сати. "То је доказ да им дрогу нико није сипао у пиће, већ су је сами набавили, а ко се те ноћи дрогирао, још није утврђено", навео је Мијатовић раније.

Фото: Јутјуб принтскрин/MUP Republike Srbije

 

 

Теорију о томе да је Матеј био на "спиду" док је трчао улицама Београда пре нестанка, анализира неуролог др Светлана Вучетић Арсић из Специјалне болнице за лечење болести зависности.

- Једини начин да се докаже да ли је особа конзумирала неки наркотик јесте путем крви, урина… Чињеница је да људи на "спиду", који спада у групу амфетамина, испољавају неадекватно понашање, које је чудно за њихову околину и које за њих није типично - каже докторка Вучетић Арсић.

Она исказује сумњу да је момак са снимка могао да претрчи онолико само под дејством алкохола.

Фото: AP Photo/МУП Хрватске/Јутјуб/РТЛ

 

 

- Човек који је озбиљно пијан, како се спекулише, не би могао онолико да трчи. Дејство алкохола морало је да престане или да буде смањено јер он има врло прецизну моторну активност. То је могао да уради неко ко је био на нечему што га је подигло, убрзало и стимулисало, а алкохол није такав. Могуће је да је он узео амфетамин непосредно пред излазак из клуба, јер он делују за неколико минута. То би, можда, могло да објасни прецизно трчање, у мајици, јер је вероватно подигао температуру на неки начин, па му је било топло - наводи докторка.

Ненад Периш, отац Матеја, изразио је чуђење због оваквих информација и рекао да његов син никада није користио наркотике, истичући да га он најбоље познаје.

- Апсолутно није истина да је користио дроге, то сам више пута говорио. Такође, није истина да је нестајао од куће од изласка, ваљда бих ја као отац знао за то. Стварно не знам одакле те информације. Са полицијом сам се последњи пут чуо у петак, нису ми ништа тако рекли.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".