- Тако је, постао сам деда - потврдио је, за "Новости", Бајага.

- Имам лепу унуку Сару и сада ми је све опуштеније у животу. Далеко од тога да сам крио да сам постао деда, него, једноставно, избегавам да причам о приватном животу.

Фото: В. Данилов

 

 

Фронтмен "Инструктора" ће на предстојећем такмичењу "Песма за Евровизију", на ком ће се бирати наш представник за "Евросонг", бити заступљен као текстописац, и то две нумере. Прва је "Две године и шес' дана" коју ће извести група "Бибер", предвођена Растком Аксентијевићем, а друга је "Само не реци да волиш", са којом ће наступити Душан Свилар.

- Све се потпуно случајно десило - каже Бајагић.

- Последњих годину и по дана делимо просторије за вежбање са групом "Бибер", мада свирамо различиту врсту музике. Растко Аксентијевић ми је донео једну веома лепу етно-песму са текстом на старословенском језику, који нико није разумео. Онда сам ја направио класичну љубавну песму на савременом српском језику. Онда ми је Растко послао класичну поп баладу, одсвирану на клавиру и питао да ли би могао нешто да урадим око текста.

- Написао сам леп текст, још боље га је отпевао Душан Свилар, а Александар Локнер је свирао клавир. На национални избор идем са две песме и такмичим се сам против себе.

Песме су, иначе, потпуно различите и једино им је заједничко да су много лепе. Никада нисам радио за "Евровизију", није ме занимало и не ложим се на то да победимо овде или преко, већ ми је важно да имам две добре песме и волео бих да их људи чују.

Бајага ће 26. марта у загребачкој "Арени" наступити на концерту "Парног ваљка" и пријатеља у част покојном Акију Рахимовском. Са певачем "Парног ваљка" био је пријатељ више од 30 година, виђали су се на свиркама по Словенији.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Погодила ме је вест о Акијевој смрти - искрен је Бајага.

- Када ми је Хусеин Хасанефендић предложио да им се придружим и отпевам "Године пролазе", прво сам био збуњен, јер је то назив моје песме. Сасвим сам заборавио да и они имају нумеру истог имена, која је била хит. Аки је био прави тенор, и то храпави тенор, а ја ћу на концерту певати из истог тоналитета, али за октаву ниже, јер не могу да певам у Акијевој лаги. Лепо је одати почаст некоме ко је толико дуго забављао генерације.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".