Директор Косовског института за политичка истраживања и развој додао је да би то могло да постане императив за одржавање безбедности и стабилности у јужном крилу Алијансе.

Пеци је на Фејсбуку написао да би евентуална инвазија Русије на Украјину могла да има последице и у региону Балкана, јер ће то бити кључни моменат да земље региона, посебно Србија, покажу свој кредибилитет према Западу.

 

Фото: Танјуг/АП

 

 

"Близу нашег континента су црни дани, који би могли да резултирају хиљадама жртава у Украјини, али и шире, уколико сукоб ескалира ван граница ове земље. То би могло да има последице и на Балкану, укључујуц́и и тренутак истине за Србију, која неће имати комфор да буде декларативно у исто време са Западом и Русијом. Данас ц́е за све земље региона њихов кредибилитет као савезника Запада и њихова опредељења бити кључно питање, не само у вези са сукобом у Украјини, вец́ и у односу на безбедност и стабилност у региону, у овим турбулентним временима са дешавањима чији се крај не зна", написао је Пеци на свом Фејсбук профилу.

Циљ Русије, према његовим речима, није само да изврши инвазију на Украјину, вец́ и да "насилно промени садашњи европски и светски поредак", као и да тестира кохезију Запада и посебно НАТО.

 

(Косово онлине)

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".