Драган Маринковић Маца жели да усвоји дете. Након што је спознао љубав коју му пружају наследници старији Лав, којег је добио из ванбрачне везе са Амром Реџић, и млађи Фјодор, којег му је подарила некадашња супруга Тијана Голубовић, глумац и водитељ пожелео је да осети чари одгајања и женског детета, а након посете дому за незбринуту децу схватио је да би усвајање било најплеменитија ствар.

Пре шест година он је поднео захтев, али не у Србији.

Фото: Игор Маринковић

 

- Ишао сам у Црну Гору да се састанем са директором Дома за незбринуту децу, мада сам прво мислио да ћу усвојити дете у Србији. Међутим, испоставило се да овде има приближно 10.000 људи који су поднели такав захтев, док је у Црној Гори ситуација потпуно другачија и сада сам тамо у процедури, али не бих претерано говорио о томе. Постоји ту сијасет разговора и састанака који су неопходни да би се стигло до тог завршног чина, али лепо је што се током њих људи заиста преиспитају и на крају су сигурни шта желе, било да треба да постану родитељи или су се као ја у томе већ остварили. Волео бих да имам још деце, не само усвојене него и биолошке. Тај разговор са дечурлијом, њихова размишљања и виђења, како савлађују потешкоће, за шта се боре и око чега цимају, ништа с тим не може да се пореди. Кад се човек укључи у то, једноставно заборави на све друго јер су чисти као планински поток. На ту искреност немогуће је остати имун. То је оно што је најлепше. Мајке ми, то је највеће богатство и волео бих да их имам стотину - рекао је пре неколико године Маца.


- Да, разговарао сам с њима у кући и рекао да ћемо имати још једног брацу или секу, без обзира на усвајање. Код нас не постоји љубомора. Деца су данас врло озбиљни људи. Кад себе упоредим с њима кад сам био у тим годинама... Ма, и њих двојица веома се разликују, али спас и утеха је то што ће та деца бити образована - закључио је водитељ, који нажалост није истрајао у свом поступку или је нешто друго кренуло по злу па до усвајања ево већ шеста година није дошло.

Истина је, међутим, да код њега и даље постоји велика жеља да има девојчицу, а док се то не догоди ужива у одгајању наследника на које је веома поносан. Уз мало среће тај сан ће му остварити супруга Јована Милић.

Маца је увек искрен па је тако недавно открио да сваке године пожели да добије бебу.


- Сваке године ми је жеља беба. Деца су ми одрасла и волео бих да љуљам бебу. Јована жели да се оствари као мајка, сјајна је са децом и они је воле. Ко зна зашто су добре те неке ружне ствари које су се издешавале. Биће како ће бити, али волео бих свакако да мењам пелене и то одмах у 2022. години. Никада није довољно деце - истиче Маца, чија супруга је изгубила тројке у раним недељама трудноће што их је потпуно сломило али нису одустали од потомства.

Подсетимо, пролеће 2018. Јована је била трудна. Биле су тројке. Било је све ок... И у јулу је изгубила све три бебе.

- Тешко је то поднела, јер јој је то била и прва трудноћа. Онда смо побегли од људи на неколико месеци. Издржали смо. Њој свака част. Мене је погодило, а могу да замислим како је њој било.

(Стори)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".