Њен таленат приметили су и наставници из школе, па је Драгана на такмичењима основних школа из пожаревачког краја редовно представљала своју школу. Са тринаест година била је најмлађи солиста КУД “Касидол” и својом песмом отварала је и затварала приредбе.

Фото: Д. Мишић

 

Певачица је често говорила да сваки пут пред излазак на бину има велику трему, али да ју је савладала због велике љубави према музици.

Убрзо се прочуло да у Касидолу постоји дете које тако добро пева, а онда је вест дошла и до важних људи из света музике. Након двоумљења да закорачи у свет професионалне музике, због младости и важности школовања, њена породица донела је одлуку да Драгана сними плочу, али тек након што заврши школу.

Њена песма “Имам дечка немирног” доспела је на врх свих топ листа, а плоча је продата у 160.000 хиљада примерака, тако је рођена звезда.

Драган током каријере добија многобројна признања, а једном приликом најугледнији амерички магазин „Билборд” је објавио текст у коме је Драгана Мирковић названа „српском Мадоном или Лејди Гагом”.

Поред успешне каријере, Драгана је изградила и своју породичну идилу и познато је да има складан брак са супругом Тонијем са којим има двоје деце.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".