Аца Лукас

Фолк певач Александар Вуксановић, познатији као Аца Лукас, ухапшен је у акцији „Сабља" и осуђен на четири месеца затвора због неовлашћеног поседовања пиштоља.

Цеца Ражнатовић

Иста акција је „дошла главе" и Светлани Ражнатовић Цеци, која је такође неколико месеци провела у ћелији. Најпре због сумње да је контактирала са члановима „земунског клана", а затим и због непријављеног арсенала оружја и сумњивих послова у вези са препродајом фудбалера Обилића.

"Сећам се да никада нисам видела онолике бубашвабе! Услови живота у тој рупи били су паклени - рекла је Цеца у једном интервјуу након изласка.

Џеј Рамадановски

Због прекомерне количине алкохола у крви и вожње у пијаном стању иза решетака се нашао и покојни Џеј Рамадановски. Срећом, певач је „згрешио" у Шведској, а тамошњи затвори су комфорнији него поједини наши хотели. "Провео сам шест и по година у дому, па ми није било тешко да се привикнем на „скандинавске" услове. У затвору смо имали теретану, сауну, ђакузи и соларијум, па се некако и могло живети", рекао је фолкер после одлежане казне.

Синан Сакић

Покојни певач Синан Сакић је ухапшен за нову 2004. годину и том приликом му је забрањен улаз у Швајцарску наредних пет година. Провео је три дана у ћелији без права на адвоката и телефонски позив. "Спржили су ми картицу из мобилног, одузели 3.700 франака и доделили неког Шиптара за преводиоца, иако човек није знао ни речи српског. Стрпали су ме у затвор због обичне глупости, због тога што нисам имао радну дозволу", причао је касније Синан.

Здравко Чолић

Средином осамдесетих, у јеку највеће славе, ухапшен је Здравко Чолић на аеродрому у Охриду, када му је у џепу нађена поприлична свота девиза.

Бора Ђорђевић

Бора Чорба фронтмен „Рибље чорбе" је био седам дана у истражном затвору као средњошколац, јер је са друштвом упадао у богаташке станове и од тако стеченог новца куповао инструменте.

Бане Видаковић

Многи су у затвор завршили због дроге. Један од њих је и глумац Бане Видаковић.

Жељко Самарџић

И Жељко Самарџић је причао како се његово прво путовање у Америку завршило хапшењем. "Ухвате те за врат, окрену главну главу према зиду, претресају нас... Заиста понижавајуће! Као да смо криминалци! Ставили су нам лисице, извадили пертле", испричао је Самарџић како су га хапсили.

Бобан Рајовић

Фолкер је у једном ток шоу признао како је не једном, већ два пута боравио у затвору у иностранству. Рајовић је рекао како је као млађи волео да се свађа са полицијом, а поготово уколико направи саобраћајни прекршај за који сматра да није постојао. Међутим, њему боравак тамо није претерано тешко пао, с обзиром да се радило о модерном затвору отвореног типа.

Данијела Вранић

Тужилаштво у Београду ће до краја октобра подићи оптужницу против Данијеле Вранић због напада на полицајца током привођења у центру Београда, кад је с 1,84 промила алкохола у крви правила дар-мар по центру града.

Сандра Обрадовић

Сандра Обрадовић провела је 12 сати у полицијској станици на Новом Београду. Она је у три сата ујутро након ноћног провода приведена због вожње у пијаном стању. Манекенку и бившу учесницу „Фарме“ по повратку са журке зауставила је саобраћајна полиција и приликом контроле урађен јој је алко-тест. Установљено је да је имала 1,26 промила алкохола у крви. Одмах је упућена на трежњење.

Дуња Илић

Дуња Илић је почетком октобра 2013. године 24 сата задржана у полицијској станици јер је изазвала саобраћајну несрећу. Она је возила са више од 2,20 промила алкохола у крви и мртва пијана ударила је у паркирано возило.

Ана Николић

Ана Николић је пре три и по године провела ноћ у полицијској станици у Раковици, где је имала сукоб с полицијом. Када су је зауставили, певачица је једва гледала на очи и измерено јој је 2,03 промила алкохола у крву, након чега је са братом задржана на трежњењу. Она је од тога направила општи хаос.

Бојан Васковић Лексингтон

Певач Бојан Васковић Лексингтон са 17 година био је у затвору са мајком и сестром, где је провео осам месеци.

"Када сам имао 17 година, теретили су ме да сам скривао Ратка Младића. Био сам колатерална штета, и ја и моја породица! Ухапсили су сестру, мене и мајку само зато што је Младићев јатак Јово Ђого био наш кућни пријатељ. Моја мама је радила код њега у Бироу Републике Српске. У то време су хапшени сви људи који су га знали или били у контакту с њим", испричао је једном приликом Васковић.

Стефан Ђурић Раста

Певач Стефан Ђурић Раста ухапшен је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду пошто је код њега пронађена већа количина сканка. Он је око три месеца провео у притвору, а онда је призао дели и осуђен је на годину дана кућног притвора.