У Бренином животу велика прекретница био је почетак осамдесетих и одредио је оно што је она данас.

Брена се присетила сусрета са оркестром "Лира шоу" у хотелу "Галеб" у Брчком.

- До њиховог доласка већ сам певала на разним весељима. Они су тада тражили певачицу јер је претходна морала да напусти бенд због удаје. У Брчком су их сви упућивали на мене. Отпевала сам им неколико песама, а суграђани су ме подржали великим аплаузом, док су Саши Поповићу од узбуђења спале наочаре с лица - каже певачица.

Фото: З. Кнежевић

 

Био је то нови почетак, којем се радовала, али ју је чекало још неколико препрека:

- Морали смо да саопштимо мом оцу да желим да се придружим оркестру. Сећам се да је питао Сашу: "Мислиш ли да треба да постане кафанска певачица?" Убеђивање је трајало месецима и на крају ме је пустио да им се придружим. Била сам пресрећна!

Њихов тадашњи менаџер Владимир Цветковић упознао их је са Милутином Поповићем Захаром. Он им је компоновао прву плочу под називом "Лепа Брена".

- Захар је име бенда променио у "Слатки грех" и направио десет песама које је издао ПГП РТС. На албуму се нашао и чувени хит "Чачак, Чачак". Први наступ са том нумером имали смо на "Хит паради" у Београду. Од целог концерта, на ком је певало 40 певача, редитељ Јован Ристић исекао је мој наступ и ставио га на ВХС касету. Тај снимак је дао чувеном водитељу Миловану Илићу Минимаксу и рекао му: "Ево ти снимка са којим можеш добро да се зезаш." Он је тај видео емитовао у емисији "Претежно ведро" и, желећи да буде духовит, додао ми је епитет "лепа". Тако сам постала Лепа Брена.

Фото: З. Кнежевић

 

Када су песме са албума првенца оживеле, Брена је 1982. године у хотелу "Југославија" у Београду упознала менаџера Раку Ђокића, који ју је винуо у сам врх шоу-бизниса.

- Одмах је имао идеју шта треба да уради са нама. Те године "Слатки грех" и ја појављујемо се у филму "Тесна кожа 1". Чувену сцену са Ланетом Гутовићем у којој певам "Миле воли диско" снимали смо у ресторану "Романитар". Смислила сам да обучем шортс и корсетић. Те одевне комбинације и данас се сви сећају - прича певачица и додаје да је Рака убедио њу и "Слатки грех" да сниме филм.

Фото: Јутјуб принтскрин/ Reflektor

 

- Питала сам га како ћу, пошто нисам глумица, а остали чланови бенда су се питали од чега, јер је филм скупа играчка. За филм је било потребно издвојити око 2,5 милиона марака. Рекао је да ћемо одржати турнеју од два месеца и скупити новац. Предложио је да се филм зове "Хајде да се волимо". Хтео је да снимим песму која ће бити у стилу: "Таке, таке, таке, хајде да се волимо". Тако су настали филмови, хит песма и цео мој животни мото.

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".