Имали смо прилике да је гледамо у “Националној класи”, “Варљивом лету ’68”, “Тесној кожи”, “Полицајацу са Петловог Брда”, “Биће боље”, “Зони Замфировој”, као и су серијама “Љубав, навика, паника”, “Рањени орао”, “Непобедиво срце”, “Истине и лажи”. "Војна академија".

Јелица је специфична по много чему, али ће свакако остати упамћена као најмлађа особа која је уписала Факултет драмских уметности.

Фото: Д. Мило

За правника Милоша Мишу Сретеновића, удала се када је имала само деветнаест година. Њен супруг је један од оснивача “Универзитетског клиничког центра”. На жалост преминуо је услед срчаних проблема 1999. године, након двадесет пет година брака са вољеном му Јелицом.

Свог супруга, Јелица је описала као доминантног мушкарца, са којим је имала равноправан однос. Његова смрт 1999. јој је веома тешко пала, а велику подршку Јелици је пружио редитељ Здравко Шотра који јој је у том периоду доделио улогу Калиопе, у својој чувеној адаптацији романа ,,Зона Замфирова”.

Фото: В. Данилов

Повратак на посао је глумици доста значио. У помоћ је притекла и редитељка Соја Јовановић, доделивши Јелици улогу у представи ,,Умрла је госпођа Мајкл”. Радећи на овим пројектима, Јелица је лакше пребродила губитак свог супруга, али љубав према њему ни са годинама није јењавала.

Јелица из брака са правником Милошем Сретеновићем има две ћерке, Ану и Ољу. Оља је једанаест година млађа од своје старије сестре. Обе имају дара за глуму али се не баве тим позивом.

Фото: Јутјуб принтскрин/_ Brzi_

 

Популарна глумица одавно је постала бака, а њен, сада већ пунолетни унук, Милош носи име по свом деди, Јеличином супругу. Милош и његови родитељи живе у Шведској, тако да бака Јелица често путује код своје породице, али и они редовно долазе код ње. Изјавила је и да су се након Мишине смрти појавили неки мушкарци у њеном животу, међутим ни један није могао да замени покојног супруга.

Као слободан уметник и глумац који није припадао ниједном позоришту, Јелица је посао налазила углавном на телевизији и у филмовима.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".