Папа је, како преноси Индекс, рекао да не може да објасни зашто су неки кардинали скептични према вакцини против ковида.

- То је необично с обзиром на то да човечанство има историју пријатељства са вакцинама - рекао је папа који се вакцинисао против короне.

Он је навео и да је један кардинал који се није вакцинисао завршио на интензивној нези након што се заразио коронавирусом. Папа није рекао о коме је реч, али се верује да је у питању амерички кардинал Рејмонд Брук који је познат по својим антиваксерским ставовима.

Пре него што је завршио на интензивној, Брук је тврдио да су вакцине развијене "корићшењем ћелија абортираних фетуса" и да се приликом вакцинације "под кожу ставља нека врста микрочипа помоћу ког вас држава контролше".

- Чак и међу кардиналима има оних који одбацују вакцине. Један од њих, јадан човек, завршио је у болници због вируса. То је једна од иронија живота", рекао је папа Фрања.

Додао је како су у Ватикану готово сви вакцинисани и да сада "размишљају како да помогну" онима који су и даље скептични према цепиву.

- Као деца смо сви вакцинисани против дечје парализе и богиња и нико се тада није бунио - додао је папа.

(Курир)