Жена нашег најбољег тенисера Новака Ђоковића годинама живи без меса, млека и шећера и такву исхрану често пропагира по друштвеним мрежама.

- Почела сам да се храним као веган из страха од болести. А то је најгори разлог да се определите за неку исхрану и зато никоме не бих саветовала да било шта ради из страха - почиње Јелена причу и додаје да је још у студентским данима водила рачуна како се храни:

Фото: В. Данилов

 

- Први пут сам постала веган за време поста. Касније, док сам студирала, догађало ми се да немам новца да једем у ресторанима, па сам из муке била веган.

Јелена је потпуно променила исхрану после рођења сина Стефана и ћерке Таре:

Фото: Jamie McCarthy/Getty Images

 

- Највећа промена ми се догодила када сам постала мајка. Док сам дојила, била сам једини извор хране својој деци и зато сам се потрудила да моје млеко буде најбоље на свету. Сви путеви су ме водили ка томе да се здраво храним, али је питање је да ли ћу до краја живота остати веган.

Нолетова жена данас не једе оно што је многим људима база исхране: месо, рибу и млечне производе.

- Моја дијета је 70 одсто сирова храна, а тридесет посто скувана. Најчешће једем супу, безглутенску тестенину, киноу, пиринач... Никад не једем месо, рибу, млечне производе или шећер - каже Јелена, којој много олакшава живот то што се Новак и она скоро идентично хране:

Фото: Ben A. Pruchnie/Getty Images

 

- Тешко је данас наћи праву храну и припремљену на здрав начин. Зато ми је важно да се добро организујем око оброка и срећна сам што имам партнера који је као и ја посвећен томе да остане здрав и јак. Наши режими исхране се тек мало разликују.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".