Претходна рунда преговора одржана је 28. фебруара у Белорусији.

Руску делегацију тада је предводио саветник шефа државе Владимир Медински, а у њој су били и заменик министра спољних послова Андреј Руденко, заменик министра одбране Александар Фомин и председавајући Комитета за међународне послове Думе Леонид Слуцки.

Министар одбране Украјине Алексеј Резников био је шеф украјинске делегације, у којој су и саветник шефа кабинета председника Михаил Подољак, лидер партије Слуга народа Давид Арахамија, министар одбране Украјине Алексеј Резников, шеф делегације Украјине у Трилатералној контакт групи Андреј Костин, народни посланик Рустем Умеров и заменик министра спољних послова Николај Точицки.

Подсетимо, председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине.

Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".