- У суботу после подне и увече на југу Србије наоблачење са суснежицом и снегом, које ће се у току ноћи проширити најпре на централне крајеве, а у недељу током дана на целу земљу. У нижим пределима се уз снег понегде очекује и киша. На западу и југу Србије од 5 до 10 цм, а на планинама и до 20 цм новог снега. У осталим крајевима понегде може доћи до стварања мањег снежног покривача. У ноћи између суботе и недеље као и у недељу ујутро и пре подне дуваће јак источни ветар, нарочито на планинама и у кошавском подручју - наведено је на сајту РХМЗ.

Најнижа температура од -4 до 0, а највиша од 4 до 8 степени.

Као и у остатку Србије, погоршање времена ће бити и у Београду.

Фото: РХМЗ принтскрин

 

 

Сутра ујутру се очекује слаб мраз, пре подне претежно сунчано, а после подне променљиво облачно.

У току ноћи ветар ће бити у скретању на источни и у појачању, а мешовите падавине - киша и снег, очекују се после поноћи.

Током наредне седмице задржаће се хладно време са јутарњим мразевима и дневном температуром у већини места до 4 степена.

Уз променљиво облачно време смењиваће се сунчани интервали и појава суснежице и снега.

Падавине ће се појачати најпре на југу Србије, у већини места се очекује снег, а тек понегде у нижим пределима мешовите падавине - киша и снег. Увече и у току ноћи падавинска зона ће се проширити на све крајеве јужније од Саве и Дунава, уз стварање или повећање висине снежног покривача.

Суво време задрзаће се само у Војводини.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".