Глумац Чедомир Петровић син је легендарног Чкаље, а он је једном приликом причао да су у његовом раном детињству живели скромно. Легендарни комичар давао је све од себе за породицу и вредно радио, а Чедомир је поносан на свог оца.

Фото: Милена Анђела

 

- Заборављају и живе, не само оне којих више нема. Није се он свиђао некима који треба да га се сете. Он се свиђао народу. А овима је говорио у лице истину. Не воле сви да чују истину. Због тога трпимо и моја ћерка и ја. Трпимо, нико нас не зове у позориште, на филм, на телевизију... Сва врата су нам затворена као лондонска банка. Неће да нас зову - рекао је он једном приликом.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Чедомирова ћерка је, иначе, глумица Јована Петровић, која данас има 48 година и иза себе има низ улога на филму, телевизији и у позоришту. Дипломирала је на Факултету драмских уметности давне 1997. године, извесно време у Дому омладине радила као уредник позоришног програма, а посвећена је такође и хуманитарном раду.

- Моја Јована је одлична глумица, играла је Југословенском драмском. Дошли су нови млади глумци, полуглумци-полутајкуни, ту су кланови... Али поносан сам што је Чкаља био такав — рекао је једном Чедомир.


Иако је у свет глуме упловила када је имала 18 година, Јована је још у раном детињства знала да жели да ради испред камере. Како је Чкаља једном открио, она му је била важан помоћник док је била мала.

Фото: Архив Борбе

 

-  Е, па, могу да вам одам једну тајну: кад напишем текст за неки свој естрадни наступ, ја га прочитам пре свега Јовани, па ако она каже да ваља, сматрам га успелим - испричао је једном приликом Чкаља, на шта је његова мезимица потврдила да деда увек све напише за чисту петицу и додала да ће она бити филмска глумица и ништа друго. 

 Јована је чак добила прилику да заигра поред свог славног деде, у једној епизоди серије "То се само свици играју".

- Дека и даље живи са мном у мојим успоменама. Од деке сам научила све и свашта када је реч о техничким стварима које се односе на глуму, али и то како треба да се поставим према глумачкој професији, колегама и људима који стоје иза камере — закључила је она.

Медији су, иначе, својевремено писали да је Јована била у љубави с недавно преминулим колегом Игором Первићем, о чему Јована није јавно говорила. Ипак, глумац је причао о оази коју су њих двоје пронашли у природи.

-  Живимо онако како нама одговара, а то је добар квалитет живота који смо приуштили себи. Јована је хтела да имамо козу у Баћевцима, како бисмо имали свој сир. Ипак, ми смо из центра града, отићи ћемо у Београд и купити сир - рекао је Игор једном. За сада имамо ротвајлера од 60 килограма и три мачке.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

Јована се једном приликом осврнула на гласину да Чкаљу у Београдском драмском позоришту нису званично испратили у пензију.

-  Тачно је да га нико није испратио када је отишао у пензију. Само чувар који је рекао "Желим вам све најбоље". Заклео се да неће никад да крочи у БДП, где је провео радни век. Толико је то тешко њему падало да није могао да гледа моју премијеру у истом позоришту. Тужан? Замисли поред мене да буде тужан! Лупетају глупости! Била је 1998. година. Није могло ништа да се каже против било кога, диктатура. Јави се жена из неких новина да дође. Кажем деди да да подршку опозицији: "Напиши да, ето, једва крпиш крај са крајем, једеш кости, мало грицнеш из контејнера, кажем му. Као да испадне фора. Истина је да то није био он, него је проговорио у име хиљаде, милиона пензионера, уметника" - открила је Јована.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".