Ипак, многи су се запитали због чега се на овом догађају неће наћи Јелена Карлеуша која је позната као велики борац за права ЛГБТ популације, и неко ко их подржава и бодри кроз целу своју каријеру.

Јелена се сада огласила на свом профилу на Инстаграму и јасно рекла шта мисли о томе. И ко је заправо кривац за то што се она сутра ипак неће појавити.

Фото: Инстаграм принтскрин/ karleusastar

 

– Због многобројних питања зашто не наступам на сутрашњем Прајду, желим да поручим свима да су ту одлуку донели искључиво организатори Прајда – започела је она у свом сторију. Тачније, они сматрају да ја нисам неко ко је за скоро три деценије рада допринео борби за права ЛГБТ заједнице на Балкану и да ми на сутрашњем Прајду није место. Молим све да не мисле да ја нисам желела да дам свој допринос и наступим у мом граду. Сваки мој концерт, свако моје јавно појављивање је јавна борба за ваша права, ЛГБТ заставе се скоро 27 година вијоре на сваком мом концерту, и кад је то било опасно, када сам због тога страдала, када то нико није смео а моје колумне и јавни иступи заувек су задали темељ борбе за равноправност на Балкану – писала је она даље. Као неко ко има многобројне геј фанове, као неко чији су најбољи пријатељи геј људи, желим да непоштовање од стране организатора према мени неће спречити моју борбу за праву ствар, а то је борба за људска права, слободе и равноправност. Оно што раде мени, ја нећу дозволити да раде вама – закључила је Јелена и објавила неколико својих фотографија са ЛГБТ заставама. 

Овде се није зауставила, па је дошло чак и до сукоба са водећима из ове организације. Јелена је као и увек имала свој став, и оштро осудила организацију и све оне који су на челу ЛГБТ заједнице.

У галерији можете погледати, фотографије на којима подржава ЛГБТ припаднике, као и преписке сукоба.