Сукоб између чланова бенда "Нови фосили" настао је одлуком екипе да се 2014. године Рајко избаци из бенда, након чега је он поднео тужбу Трговачком суду.

Фото: Предраг Митић

 

Године 2016. донета је привремена мера којом је одлучено да Сања Долежал, Владимир Кочиш Зец и Маринко Колнаго немају право да наступају користећи назив "Нови фосили", јер је Дујмић оснивач групе и аутор већине песама.

Међутим, њих троје то нису поштовали, због чега је на Фејсбуку Рајкова жена реаговала.

- Сања, Маринко и Зец, без обзира на привремену меру коју је донео Трговачки суд и која је на снази до правоснажности пресуде, везану за повреду права коришћења имена "Нови фосили", наступају под именом "Нови фосили" 14. 2. 2020. у Сплиту - написала је Сњежана тада.

- Због тешке Дујмићеве болести одлучили смо тренутно да престанемо са радом групе. Наиме, познато је да Рајко већ тридесетак година води битку са зависношћу због које смо се разишли 1991. након што је одбио одлазак на лечење - сложили су се тада Сања Долежал, Маринко Цолнаго и Владимир Кочиш Зец у разговору за 24сата.

Након тога, музичар Рајко Дујмић преминуо је од последица саобраћајне несреће у 65. години живота. Он је 29. јула 2020. године, код Равне Горе, изгубио контролу над возилом и слетео у провалију, али неколико дана након операције услед крварења у мозгу, подлегао је повредама.

Дујмић је једном прилком изнео тврдње да га је Сања Долежал оптужила за смрт супруга Ненада Шарића, иначе бубњара бенда. Поред Рајка, и друге чланове групе "Нови фосили" пратио је трагичан крај живота.

Фото: В.Данилов

 

Шарић је сахрањен на рођендан своје супруге, друге певачице "Нових фосила", Сање Долежал, а први бубњар и песник Слободан Момчиловић Мока преминуо је на Дујмићев рођендан, 7. августа 1984. године.

На опроштајној турнеји није наступио Рајко, а када је Сањина и Ненадова ћерка Леа на Фејсбуку написала да је поносна на концерт и како је тата сигурно све гледао с неба и веселио се, Дујмићева супруга Сњежана јој је замерила, јер није споменула и друге чланове бенда, Моку, Ђурђу и Рајка, те написала да Нено, да је жив, сигурно не би допустио да Рајко не буде на опроштајној турнеји.

- Сања је тада одговорила да је Нено умро због мене. Није ми дала ни да јој изразим саучешће за Нену. Зецу је рекла да не долазим к њој. Нисам такав човек. Боли ме непоштење. Да сам се икоме хтео светити, учинио бих то пре. Било је прилика - рекао је тада Дујмић за хрватске медије.

Прва певачица "Нових фосила" Ђурђица Барловић била је са синовима на плажи на Пагу, а када јој је изненада позлило трајектом је пребачена у болницу у Задар, где је и умрла.

Фото: Јутјуб принтскрин/mr.krunimir.10

 

- Ђурђица Барловић је била чврстог и стабилног здравља. Зато ме је и изненадио њен прерани одлазак. Тог дана када је умрла, веровали или не, сви сатови у мом стану су стали, а касније сам чуо ту тужну вест - причао је Дујмић тада.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".