- Ми смо једна обична породица. Међутим, времена су таква да је нормалност скрајнута у други план и скоро да смо је се сви зажелели. Данас, ако нема развода, скандала или свађа, медији се неће ни осврнути, а нама не пада на памет да измишљамо такве ствари како бисмо били “мегаексклузивни”. Уосталом, то би се косило са нашим васпитањем и моралом. У годинама смо кад нам је потребан мир - каже Александар.

Живот певачког пара већ 22 године посвећен је пре свега сину Ивану, на кога су бескрајно поносни. Иако дете познатих и успешних родитеља, увек се трудио да живи скромно, као већина његових вршњака.

- Људе са којима се дружим упознао сам још у детињству. Кад смо били млађи, нико није обраћао пажњу на то чиме се баве Биља и Аца, они су за њих увек били моји мама и тата. Обично су старији људи имали нека очекивања, па су се и професори у школи интересовали да ли ћу кренути стопама родитеља. Доскоро нисам размишљао о томе, али сада не искључујем ту могућност.


Да Иван има дара за музику потврђују нам и његови родитељи.

- Пре неко вече са пријатељима смо обележили Иваново полагање испита и том приликом је нешто отпевушио Саши Матићу, који га је похвалио. Нама је битно да заврши факултет. Добро му иде и било би штета да баци три године учења, али неоспорно је да је талентован за музику. Ми га никада нисмо форсирали да се тиме бави. Ово што раде деца од 14, 15 година, која покушавају да се пробију на естраду, не приличи њиховој младости. Иван има 22 године, кад дипломира, имаће 24, а ако и тада буде желео да пева, ту су мама и тата да га подрже.

- Кад оде на испит, Биља и ја устрептали чекамо позив. Он се не јавља, а ми једно друго наговарамо “зови да видиш шта је урадио”. Онда кажемо “можда још није завршено”, па наставимо да чекамо. И, кад већ изгубимо наду и закључимо “вероватно није положио, али неће још да јави да нас не обесхрабри”, зазвони телефон. Кад чујем “положио, десетка”, све што сам постигао чини ми се неважним. Испунио је сва наша очекивања. Мало је рећи да нас је усрећио.

Фото: Н. Скендерија

 

Биљана и Аца Илић венчали су се 1989, после три године забављања. Видео снимци са свадбе, који се могу пронаћи на интернету, сведоче да је било лепо и весело, али и да су међу гостима били сви виђенији певачи тог времена. Сина су добили после десет година брака и, што у шали, што у збиљи, признају да су се свесно трудили да га размазе.

- Кад би ме питали да ли сам строг, говорио сам да нема времена за спартанско васпитање, већ само за љубав. Нећете погрешити ако дете безусловно волите, тако ћете само направити човека који ће сутра ту исту љубав преносити даље ‒ сматра Аца.

Открили су да ли ће бити веће славље кад Иван дипломира или кад се ожени

- И једно и друго, све по реду. Прво факултет, па женидба. А чим дипломира, јавно обећавам, мама и тата ће да му препишу стан.

(Hello)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".