Посебна полемика повела се око састава жирија и њихових гласова, а једна од оних који су оцењивали такмичаре била је и певачица Неда Украден. Она је посебно била у фокусу јер победници није дала ниједан глас, а свој потез једноставно објашњава - "Констрактин тријумф је био известан, желела сам да такмичење учиним занимљивијим и да тако наградим и друге учеснике и њихов труд". Такође, како каже, намера јој је била да гласање жирија не личи као да је дириговано.

Неда у интервјуу за "Нпортал" каже како је одлука организатора да се имена чланова жирија крију до самог почетка била одлична, као и да се треба запитати ко пласира причу о намештању и "где се заправо можда крије новчани интерес, наручени и компромитујући садржаји".

Фото: Милена Анђела

 

- Свака прича о намештању је апсолутно неистинита и не знам ко би и зашто продавао своје име и углед. Ја сам сазнала два дана пред емисију да ћу бити члан и да нисам била у Београду, био би неко други. Нико ме није звао нити било шта нудио везано за песме и бодове. А, зар бих ја уопште разговарала на ту тему. Уосталом, ја сам другачије гласала баш да не испадне да смо као по директиви гласали, него као самосталне јединке које мисле тако како мисле. Зашто се не запитамо да ли се иза разних текстова и наслова у новинама, можда крије нечија лова, наручени и компромитујући садржаји - започиње Неда разговор за "Нпортал".

Како ви оцењујете састав жирија? Да ли је било притисака да се за неког гласа, а за неког не?

- Чланови жирија, бар оне вечери када сам ја била у њему, били су и дугогодишњи музички експерти, али и људи из медија, људи који се углавном, мање-више познају, уважавају и међусобно комуницирају. Заједно смо преслушавали, коментарисали, што је нормално. Али, свако је дао своје оцене, ковертирао и предао нотару и нико никог није ни терао ни наговарао за било кога или против било кога да гласа или не гласа. Нисмо ми ђаци прваци па да преписујемо један од  другог математику! Побогу, ваљда имамо право на свој став и оцену. Било ко да изгуби, а очекивао је победу, има право да буде незадовољан и тужан, али нема право да вређа и прозива. Нити мене, нити било кога ко је седео то вече у жирију.

Како вам се данас чини избор српског представника за Евровизију после свега? Какве су Констрактине шансе у Торину?

- Победила је најинтересантнија песма сјајне, оригиналне Констракте, која је апсолутно другачија од свега понуђеног и која је сјајно извела свој перформанс. Песми "Ин цорпоре сано" предвиђам одличан пласман. Сјајне су иностране реакције и ако се не умеша политика, ето нама победника у Београду! Желим јој сваку срећу.

Фото: Н. Скендерија

 

 

Можете ли да нам објасните због чега Констракти нисте дали ниједан глас?

- Мени се Констракта и цела њена добро осмишљена прича допала одмах и видело се по Јутјубу и расположењу осталих чланова жирија да ће бити победница. Већ сам била дала 12 поена Зорји, песми и певачици која је својим гласом и квалитетом песме заслуживала високу оцену. Мислила сам, а и сада мислим, да је победница Контракта већ имала сигурно прво место, и желела сам да мало "промешам карте" и да једну извесну победу мало учиним занимљивијом. А и због других изођача којих је заиста било добрих. Хтела сам и њихов труд, песме, све дане и сате вежбања и проба да наградим. То је све и свако друго тумачење је непотребно и неистинито. Смешно!

Када подвучете црту, какав је квалитет био "Песме за Евровизију"?

- Квалитет песама, извођача, сцене, аудио и видео преноса је био врхунски. И заслужују све похвале и РТС и учесници. Светски! Било је и добрих песама и извођача, али уз фантастичну режију и видео импресију, утисак је био многоструко јачи - закључује Неда за "Нпортал".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".