Увек трагамо за решењима која ће унети нову енергију у дом, а уколико нисте спремни за неку велику промену, декоративним детаљи су прави начин за освежење животног простора. Оно што је важно је да пажљиво одаберете стил и детаље који се уклапају уз остале комаде намештаја.

Главни део вашег персонализованог кутка у дому може бити фотеља Г02 у плавом штофу, али и отворена полица MAURO која може послужити за излагање разне декорације и ситница. Сјајни детаљи за декорацију површине полица су уметнички детаљи, попут слика, дечијих уметничких дела, фотографија, као и димензионални објекти, попут огледала, керамичког посуђа, ћупова, чинија, корпи, вештачког цвећа... Уколико креирате за себе кутак за читање и опуштање, у коме ћете, уз омиљено јастуче, ћебе и шољу чаја уживати након напорног дана, предлажемо да сваки детаљ бирате са пуно пажње, јер ће управо тако бирани детаљи допринети вашем комплетном комфору.

Фото: Промо

 

 

Рамови за фотографије су такође одлична декорација, било да одаберете све у једној боји, или пак одлучите да сви оквири буду различити. Каква год ваша одлука била, баш то може бити главни детаљ и приказ вашег омиљеног кутка у ентеријеру.

Зидне галерије можете уклопити уз било који стил. Оне у основи почињу као мање групе (на пример, изнад софе, на зиду трпезарије, изнад или око кревета) и временом се обогаћују. Декоративне елементе свакако треба прилагодити и свакодневном животу, јер форма задовољава естетику и стил, док се функционалност своди на удобност и практичност.

Сјајно решење уместо зидне галерије са рамовима и сликама су зидне полице поређане по шеми зидних галерија, попут сета зидних полица TRITTICO-WE-MD6, зидне полице CHANY-5917-RW или зидне полице CHANY-5917-CE, на које можете поставити  жељену декорацију. Оне су сјајно решење и за спаваћу собу, а уместо ноћног сточића можете поставити и клуб сто АТРИА, који ће се одлично уклопити у амбијент.

Пожељно је и постељину ускладити са амбијентом, за још пријатнији угођај. Бирајте дезене и боје који су у складу са остатком амбијента, а при том водите рачуна да материјал буде такав да уживате у потпуности.

Фото: Промо

 

 

Плетени табуре дефинитивно има употребну функцију, али се може користити и као декоративни детаљ, јер својом текстуром доприноси изгледу слојевитости.

Расветна тела, а посебно стоне лампе, суштински су део сваког ентеријера и играју важнију улогу у стварању расположења и атмосфере, посебно када је у питању амбијент спаваће собе.

Отворена полица TRIANGL веома је функционална, уклапа се у различите амбијенте и идеална је за излагање декорације. На њу можете поређати декоративне фигуре, изабране у складу са остатком ентеријера, али и разне друге ситнице. Будите пажљиви са избором боја, а можете их ускладити са бојом акцентног комада намештаја.

Фото: Промо

 

 

Дизајнери ентеријера Forma Ideale саветују да пре одлуке о декоративним детаљима пажљиво погледате размере и намену одређених просторија у вашем дому. Мрачна соба или мање осветљен кутак нису баш пријатни када је у питању опуштање после напорног дана. Чак и ако је мрачна соба правилно осветљена, недостаје јој одређена топлина. Додавањем вештачке биљке поред ноћног ормарића или на полици, добија се испуњеност која амбијенту даје чар пријатног дома.

Фото: Промо

 

 

Са декоративним детаљима заиста нема граница. Најважније је да вам се допадају и да се уклопе у ентеријер, како би на најбољи начин освежили ваш дом и допринели још бољој атмосферу и естетици простора.