Мирко је заједно са једним ММА борцем из Сарајева, својим сином Иваном и Антом Делијом, борцем који му је већ дугогодишњи сарадник, снимио последњу вежбу са њиховог вечерњег тренинга. 

Мирко је желео да се такмиче у раменом потиску са чак 190 килограма! Оно што је уследило, све је фрапирало. Млади ММА борци нису успели да подигну ту тежину, док је Мирко са невероватном лакоћом урадио чак 3 понављања. 

Након тога, позвао је свог сина Ивана Филиповића, да покаже како "крв није вода" и 19 - огодишњи младић је успео да тежину подигне једном.

Одређени пратиоци, замерили су Мирку што понижава младе борце, а Мирко је у свом стилу одговорио:

- Драги пријатељи, видео са раменим потиском је изазвао пуно коментара, предлога а веровали или не, сугестија да не понижавам момке?! Као прво, ти момци су професионални борци, један има 26 година други 31. Оба око 2 метра, један 125 кг други 110 и било би логично да човека од 47 година прегазе као плитак поток! То смо снимили из зафрканције, али ја желим кроз ту зафрканцију послати поруку да је дисциплина и посвећеност тренингу и циљу све у животу. Ја са 47 година и 10 операција тренирам сваки дан. Једнако као и за време каријере. Са неким изменама јер више не радим честе спаринге (понекад ипак одрадим коју рунду) не радим неке интервалне тренинге на фокусерима и џаку, јер ми то више није потребно, али радим пуно снагу и кондицију. Ова врста изазова и на крају крајева зафрканција треба послужити момцима из сале, али и онима који гледају након објаве. Као мотивација и доказ да се може ако се хоће. Да виде колико је важна дисциплина и упорност ако желе да успеју о било чему да се ради, а поготово у борилачком спорту где је наше властито тело једино оружје које имамо, и које мора бити попут машине. Па ја дан данас, свако јутро у 9 идем у дворану и урадим за добро јутро 100 згибова, 200 дипса и 300 чучњева и након тога скачем вијачу 2 рунде по 11 минута свака. Након тога истезање, туш и протеини. Увече радим борилачки тренинг, а зашто то радим? Јер ме то чини срећним, јер то волим и јер се након тренинга одлицно осећам! У суботу снимамо нови изазов, пала је и опклада! Анте Делија и ја ћемо радити лег прес. Ја тврдим да онолико колико Анте уради, ја ћу урадити дупло више, плус једно понављање. Радићемо са 152 кг плус платформа коју гурамо! Сад хоћу ли успети то ћемо видети. Анте ће запети и дати све од себе, али богме ћу и ја...

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".