Како је саопштила та странка, претходна одлука о кандидовању је донета у складу са дубоким уверењем коалиције да је неопходно да грађани Србије на овим изборима имају опцију недвосмислено проевропски оријентисаног кандидата.


- Због изостанка потпуне подршке од стране свих коалиционих партнера и прекратког рока за скупљање потписа, донео сам одлуку да повучем своју кандидатуру за предстојеће председничке изборе 03. априла 2022. Захваљујем се председнику СДС-а Борису Тадићу на указаном поверењу и позивам све да дају свој глас листи ''Борис Тадић - Ајмо људи'' на предстојећим републичким изборима - рекао је Шумарац.

Странка се захвалаила професору Шумарцу, који је, како наводе, имао храбрости да прихвати ову улогу и уђе у борбу у немогућим околности ма.

- Посебно му се захваљујемо што је својом одлуком на делу показао демократске вредности за које се залажемо и уважио мишљења свих партнера и реалне околности. Част нам је да у нашој коалицији имамо таквог човека и борца, који је спреман да у најтежим околностима стане на црту овој диктатури и да за ту борбу заложи своје огромно политичко, академско и професионално искуство - наведено је у саопштењу СДС.

Кажу да верују да само истински следећи вредности за које се залажу, могу да мењају Србију и друштво на боље.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".